ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Κινητοποίηση για την Υγεία αύριο Τρίτη 23 Φεβρουαρίου

 


ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Τρίτη 23 Φλεβάρη 6:30 μ.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου δυναμώνουμε τη φωνή μας. Στεκόμαστε δίπλα στoν αγώνα των υγειονομικών του νομού μας.
Ένας χρόνος συμπληρώνεται τούτες τις μέρες από την έναρξη της πανδημίας. Τα πάνω κάτω ήρθαν στις ζωές μας. Η συζήτηση «κλείνουμε» - «δεν κλείνουμε» ούτε τα προβλήματα λύνει, ούτε μας κάνει πιο σοφούς, τι φταίει; Αντίθετα η πολιτική του «άνοιξε - κλείσε» όπως σήμερα εφαρμόζεται, γιγαντώνει τα προβλήματα. 
Ο «ένοχος» έχει βρεθεί. Άλλοτε είναι οι νέοι που συνωστίζονται στις πλατείες, άλλοτε τα γερόντια που επιμένουν στις ουρές, λίγο πολύ όλοι μας «δεν προσέχουμε, έχουμε χαλαρώσει». 
Η «ατομική ευθύνη» αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να κρύψει τις κρατικές ευθύνες. Η διασφάλιση της υγείας του λαού αντιμετωπίζεται ως κόστος και ταυτόχρονα ευκαιρία για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο αυτό. Όποιος το αμφισβητεί τον ρωτάμε:
Γιατί εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση έχει αφήσει χωρίς προσωπικό 14 κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία Άρτας, Φιλιατών και Λευκάδας, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται ασθενείς στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και την ίδια ώρα δίνει 1.600 ευρώ την ημέρα για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές; 
Γιατί εδώ και 12 μήνες παραμένουν 152 θέσεις γιατρών κενές στα δυο νοσοκομεία της πόλης με αποτέλεσμα να «κλείνουν» κλινικές, τα χειρουργεία, και τα τακτικά ραντεβού να μειώνονται δραματικά. Την ίδια ώρα που προσλαμβάνονται 1.300 αστυνομικοί για τα πανεπιστήμια με στόχο να τραβήξουν το αφτί των παιδιών μας που ζητούν να ανοίξουν οι σχολές τους;
Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της πόλης με αποτέλεσμα να σκάμε ένα σωρό λεφτά για εξετάσεις που αδυνατεί το δημόσιο σύστημα υγείας να μας παρέχει; 
Πόσο κανονική θα είναι η επόμενη μέρα για πολλούς από εμάς όταν θα διαγνωσθούμε με καθυστέρηση μηνών από καρκίνο, προβλήματα στην καρδιά και τόσες άλλες ασθένειες αφού τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μονάδες «μιας νόσου» και τα κέντρα υγείας είναι ανύπαρκτα;
Μας λένε κάντε «υπομονή, μπαίνουμε στην τελική ευθεία» όταν:
Ακόμη και σήμερα καμία κρατική υπηρεσία δεν πραγματοποιεί ελέγχους στα εργοστάσια, τα super market και αλλού. Δεν πραγματοποιούνται πουθενά επαναλαμβανόμενα τεστ. Αποκρύβονται κρούσματα ώστε να μην παίρνονται μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο. Αρνούμαστε να πάρουμε διαζύγιο με τη λογική που θέλει ο ιός να μην κολλάει στα 25αρια τμήματα των σχολείων, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς.
Τα εμβόλια δίνονται με το σταγονόμετρο για να μπορούν οι φαρμακοβιομηχανίες να παίζουν παιχνίδια με τις τιμές, ενώ αποκλείονται εμβόλια από Κίνα, Ρωσία και αλλού για να αποδειχτεί ότι τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς τους πληρώνουν πάντα οι λαοί.  
Η μετατροπή των δυο νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα στερεί από άλλες κλινικές και εξουθενώνει το ήδη υπάρχον λειψό προσωπικό. 555 δόσεις εμβολίων πεταχτήκαν στα σκουπίδια, ενώ καθημερινά δεκάδες συνταξιούχοι από τα απομακρυσμένα χωριά ταξιδεύουν ώρες όταν ο καιρός και η υγεία τους το επιτρέψουν. Με 3% εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού η «άσπρη μέρα» αργεί να ξημερώσει και οι μεταλλάξεις απειλούν την αποτελεσματικότητα των ήδη υπαρχόντων εμβολίων.
«Πάμε καλύτερα από άλλες χώρες» μας λένε και δείχνουν τις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Αποσιωπούν πως οι μαζικοί τάφοι και τα εκατομμύρια των νεκρών είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που θυσιάζει την υγεία των λαών στα κέρδη των πολυεθνικών. Αυτό είναι το πρότυπο τους, αυτό το μέλλον μας ετοιμάζουν.
Παράλληλα η πανδημία αξιοποιείται από την κυβέρνηση για να βγουν αλώβητοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από την οικονομική κρίση που βαθαίνει και καταστρέφει τους μικροεπαγγελματίες για να συγκεντρωθεί η αγορά στους ισχυρούς. Ψηφίζει εκατοντάδες νόμους που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών και υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς. 
Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Τώρα άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.
o Να ενισχυθούν τα δύο νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή. 
o Να ανακληθούν οι διώξεις υγειονομικών που αναδεικνύουν τα προβλήματα, διεκδικούν λύσεις για την υγεία του λαού.
o Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των χειρουργείων και των τακτικών ιατρείων.
o Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων με στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
o Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους, σε συνδυασμό με την επιστημονικά οργανωμένη επιδημιολογική επιτήρηση, σε πολλά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της πανδημίας. Όχι στις οριζόντιες απαγορεύσεις.
o Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες υγείας, στα σχολεία και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος. 
Τρίτη 23 Φλεβάρη 6:30 μ.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου δυναμώνουμε τη φωνή μας. Στεκόμαστε δίπλα στoν αγώνα των υγειονομικών του νομού μας.
Στηρίζουμε την απεργιακή τους κινητοποίηση Τρίτη 23 Φλεβαρη 9.00π.μ. στο Π.Γ.Ν.Ι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]