ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Υπενθύμιση!Μέχρι 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα 6


 Προθεσμία μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου θα έχουν οι επιχειρήσεις για να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρώτο σκέλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6.


Σύμφωνα με την ΚΥΑ  του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, και σε αυτόν τον κύκλο επιλέξιμες θα είναι όλες οι επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής με εξαίρεση τις μεγάλες που απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα, τα ΝΠΔΔ και τις επιχειρήσεις που ήταν σε αδράνεια από 1 Ιουλίου 2019.


Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας mybusinesssupport της ΑΑΔΕ με τη χρήση των συνθηματικών του Taxisnet, η οποία αναμένεται να ανοίξει ακόμα και εντός της ημέρας.


Υπενθυμίζεται ότι αυτή η φάση της Επιστρεπτέας 6 έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ, θα καλύπτει την απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου και θα πληρωθεί στις αρχές Μαρτίου, με το 50% της ενίσχυσης να μην είναι επιστρεπτέο, όπως και στον 4ο και τον 5ο κύκλο.


Τα όρια ενισχύσεων για τις πληττόμενες διαμορφώνονται από τα 500 έως και 50.000 ευρώ, ενώ για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές θα είναι υψηλότερα. Συγκεκριμένα για τους κλάδους που παραμένουν κλειστοί (λιανεμπόριο, εστίαση, γυμναστήρια, αθλητισμός, πολιτισμός, μεταφορές), τα κατώτερα όρια ενισχύσεων θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και θα κλιμακώνεται στα 2.000 για όσες απασχολούν έναν ως πέντε εργαζόμενους, στα 4.000 ευρώ για όσες απασχολούν 6-20 εργαζόμενους και στα 8.000 ευρώ για όσες απασχολούν περισσότερους από 21 εργαζόμενους.


Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το ελάχιστο όριο ενίσχυσης θα διαμορφωθεί από 500 έως και 1.000 ευρώ με βάση τη μείωση του τζίρου τους.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]