Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά την επανάσταση του 1821 και διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ήπειρο

 


Με σειρά επετειακών εκδηλώσεων η Εκκλησία της Ελλάδος θα τιμήσει την συμπλήρωση των 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821 και την κατάκτηση της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου συμπεριλαμβάνονται οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα όρια της Ηπείρου και έχουν ως εξής:

Κυριακή 30 Μαϊου 2021

•Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διοργανώνουν εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών για την ελευθερίας. Αυτές περιλαμβάνουν πανηγυρική θεία λειτουργία και Δοξολογία στον

Παλαιοχριστιανικό Ναό του Αγίου Δονάτου αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Σουλιωτών .

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2021

•Η Ιερά Μητρόπολη Άρτας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση( υπό την αιγίδα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου) με αφορμή τη μάχη του Πέτα η οποία περιλαμβάνει επιμνημόσυνο δέηση και ομιλία για την συμβολή των Φιλελλήνων κατά την περίοδο του 1821.

Τρίτη 24 Αυγούστου

•Περιφερειακή εκδήλωση Ηπείρου με την συμμετοχή όλων των Μητροπόλεων.Στην Κόνιτσα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία εις μνήμην Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με την συμμετοχή όλων των Μητροπολιτών της Ηπείρου ενώ στα Ιωάννινα θα διοργανωθεί Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: Την εθνική και πνευματική προσφορά του Αγίου Κοσμά και τους αγώνες των Σουλιωτών για την ελευθερία.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

•Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης θα τιμήσει τη μνήμη της ηρωϊκής θυσίας των Σουλιωτισσών( χορό του Ζαλόγγου) το 1803 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Ιερά Σύνοδος για την 25η Μαρτίου , την Δευτέρα 22 Μαρτίου υπάρχει ενταγμένη συναυλία της Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]