ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μετακίνηση εκτός νομού: Δυσάρεστα νέα με παράταση lockdown και νέα μέτρα

 


Δυσάρεστα είναι τα νέα για τη μετακίνηση εκτός νομού. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε νέα μέτρα και είναι δεδομένη η παράταση του lockdown.


Η μετακίνηση εκτός νομού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο την κυβέρνηση όσο και τους λοιμωξιολόγους, αλλά περισσότερο τον κόσμο που θέλει να μετακινηθεί, ωστόσο τα νέα είναι δυσάρεστα.


Τα κρούσματα αυξάνονται, οι ειδικοί προειδοποιούν πλέον ανοιχτά για την Αττική και όλα δείχνουν νέα μέτρα και παράταση του lockdown και σε καμία περίπτωση χαλάρωση στη μετακίνηση εκτός νομού.


Σε λίγο συμπληρώνονται τρεις μήνες lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα μέσα στον Φεβρουάριο θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού.


Οι ημερομηνίες που αρχικά είχαν ακουστεί ήταν για τις 8 ή τις 14 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει.


Όλα δείχνουν ότι πάμε για Μάρτιο, αλλά και όταν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, θα πρέπει αυτή να γίνει υπό όρους που θα εξεταστούν μόλις υπάρχουν τα δεδομένα για την άρση του μέτρου.


Πάντως, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:


Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

Μετακίνηση για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση των φοιτητών

Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1

πηγή https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]