Με δύο Υφυπουργούς η Ήπειρος στο νέο κυβερνητικό σχήμα


 Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του ανασχηματισμού δύο βουλευτές   από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από το νομό Άρτας και το νομό Ιωαννίνων ,μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα .

Ειδικότερα ,ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς αναλαμβάνει Υφυπουργός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ,αρμόδιος για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος  ενώ ο βουλευτής Άρτας Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ,με αρμοδιότητα τα ψηφιακά έργα και το κτηματολόγιο .

Τα συγχαρητήριά του  στον κ.Στύλιο εξέφρασε με σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης .


Aναλυτικά ο δήμαρχος έγραψε:

"Δεν μπορώ παρά να εκφράσω δημόσια συγχαρητήρια στον συντοπίτη μας Γιώργο Στύλιο Giorgos Stylios για την υπουργοποίησή του! Ένας Αρτινός στην Κυβέρνηση είναι ένα σπουδαίο γεγονός. Εύχομαι και ελπίζω απ' τη νέα του αυτή θέση, να συνδράμει όσο του επιτρέπει το χαρτοφυλάκιο του, στην προώθηση των ζητημάτων της Άρτας μας."
Γιώργος Στύλιος

Ο Γιώργος Στύλιος του Δημοσθένη γεννήθηκε στην Άρτα το 1971. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.


Το 1989 εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του. ΄


Απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου (M.Sc.) και το διδακτορικό του στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (PhD).


Αρχικά, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Δίδαξε στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου και εργάστηκε ως στέλεχος του ΤΕΙ Ηπείρου σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έγινε Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα όπου και υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος.


Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γραμματέας πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.


Το 2012 εκλέχθηκε Βουλευτής του Νομού Άρτας Νέας Δημοκρατίας. Ορίστηκε από το 2012 μέλος της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και Πρόεδρος αυτής στο Τμήμα διακοπής Εργασιών της Βουλής του θέρους 2014. Επιπλέον, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής καθώς και μέλος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.


Από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.Γιώργος Αμυράς


Ο Γιώργος Αμυράς (22 Δεκεμβρίου 1967, Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος. Έχει εκλεγεί βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία. Διατελεί υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) από τον ανασχηματισμό της 04 Ιανουαρίου 2021. Το διάστημα 2006–2013 υπήρξε παρουσιαστής της εκπομπής Μένουμε Ελλάδα στη ΝΕΤ (σημ. ΕΡΤ 1) μαζί με την Ρένια Τσιτσιμπίκου.


Πολιτική σταδιοδρομία

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων χωρίς κομματική στήριξη με τον συνδυασμό Επιμένουμε Αθήνα. Έλαβε στον Α' γύρο ποσοστό 7,37% λαμβάνοντας την τέταρτη θέση.


Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα.Τελικά, κατέλαβε την έβδομη θέση με 127.037 ψήφους και δεν εξελέγη ευρωβουλευτής.


Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ξανά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Την 1 Μαρτίου 2016 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αντικαθιστώντας τον Χάρη Θεοχάρη.


Στις 21 Ιανουαρίου 2019 ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι με αφορμή την αντίθεσή του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στις 10 Απριλίου παραιτήθηκε και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα στο Ποτάμι· τη θέση του κατέλαβε η επιλαχούσα Αντιγόνη Λυμπεράκη. Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2019.Κατέλαβε την ένατη θέση με 175.821 ψήφους και δεν εξελέγη.


Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]