Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Η καταστολή και ο αυταρχισμός θα πέσει στο κενό

 


Η καταστολή και ο αυταρχισμός θα πέσει στο κενό.


Η «εκτίμηση της επικινδυνότητας της συνάθροισης» που προβλέπεται στο «νέο επιχειρησιακό σχέδιο» της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, είναι τόσο ,«νέο» όσο και οι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας να καταστείλει κάθε φωνή αντίδρασης μέσα στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία συνολικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση δακρυγόνων στην πολυήμερη απεργία στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποτέλεσμα της «εκτίμησης» της εργοδοσίας να σπάσει πάση θυσία η απεργία των εργατών για να προχωρήσει το σχέδιο απολύσεων.

Αντίστοιχα το χτύπημα με ΜΑΤ το 2017 έξω από το υποκατάστημα της «Market In» ήταν αποτέλεσμα των διαταγών της εταιρείας να καθαρίσει ο χώρος από κάθε ενοχλητική φωνή.

Η στάση της ελληνικής αστυνομίας απέναντι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στον τελευταίο εορτασμό του Πολυτεχνείου προϊδεάζει για την «αναλογικότητα» της βίας απέναντι στους «συγκεντρωθέντες».

Όσο για την προληπτική λογοκρισία που επιδιώκει με την πρόβλεψη, οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι θα κάνουν την δουλειά τους σε χώρο που θα υποδεικνύει και θα ελέγχει η ΕΛΑΣ, με στόχο την “ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων”, δείχνει τον φόβο τους απέναντι στα δίκαια αιτήματα και την κινητοποίηση του λαού.

Η Προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει δια «πυρός και σιδήρου» την αντιλαϊκή της πολιτική θα πέσει στο κενό. Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει με τις δίκαιες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με τις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις, που θα φουντώνουν μαζί με τα προβλήματα που γεννάει η κυβερνητική πολιτική.     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]