ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Μαχητικό συλλαλητήριο με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου και ανοιχτές, ασφαλείς σχολές

 


Δυναμικό μήνυμα έστειλαν και από τα Γιάννενα οι φοιτητές που διαδήλωσαν μαζικά πίσω από τα πανό των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής, Φυσικού, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ), Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικού, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και από κοινού με το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της πόλης.


Στην αρχή της συγκέντρωσης ομιλία πραγματοποιήθηκε από τη Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα, αντιπρόεδρο του ΦΣ Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ), η οποία και τόνισε: «Η υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας με την κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας, Αγγ. Συρίγο, επιβεβαιώνει και το τι θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια και το πώς θέλει να "προστατέψει" την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, χτυπώντας τη συλλογική δράση των φοιτητών.


Όλοι εμείς που αγαπάμε την επιστήμη μας, θέλουμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στο αντικείμενό μας, να προσφέρουμε στην κοινωνία και την ανάπτυξη της έρευνας προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των ομίλων, πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, την οργάνωσή μας σε κάθε έτος και σχολή!! Δεν αφήνουμε κανένα οξυμένο πρόβλημα να πέσει κάτω, δεν ανεχόμαστε άλλο ένα "χαμένο" εξάμηνο, άλλη μια εξεταστική γεμάτη προβλήματα και φοιτητές αποκλεισμένους από μαθήματα! Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη!».


Στο τέλος της συγκέντρωσης ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού με νέο πρόγραμμα πρωτοβουλιών σε κάθε έτος και σχολή, προκειμένου να φτάσει παντού το μήνυμα της συλλογικής διεκδίκησης για να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια που έχουν κυβερνήσεις - ΕΕ.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]