Είναι επικίνδυνες οι υφασμάτινες μάσκες;Οι συστάσεις Μαγιορκίνη


Απαντώντας σε ερώτηση   που δέχθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπ.Υγείας ,ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης με αφορμή ο γεγονός ότι μετά τη Γερμανία και και η Γαλλία συνιστά στους πολίτες να χρησιμοποιούν χειρουργικές μάσκες σε δημόσιους χώρους, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη προστασία, και όχι υφασμάτινες  ,διευκρίνισε:


 "Οι οδηγίες που βγήκαν στην Γαλλία αναλυτικά μιλάνε περισσότερο για ποιότητα των μασκών. Εμείς αυτό το έχουμε αντιμετωπίσει σχετικά νωρίς.


Για να γίνω λιγάκι πιο ακριβής. Κατατάσσουν τις μάσκες σε δυο κατηγορίες, κατηγορία 1 και κατηγορία 2 και στην κατηγορία 1 μπορεί να είναι και χειρουργικές μάσκες και υφασμάτινες. Εξαρτάται από την ποιότητα που έχουν αναπτυχθεί.


Οι μάσκες οι οποίες έχουμε προτείνει εδώ, ακόμα και οι υφασμάτινες, έχουν πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια που δεν επιτρέπουν να περνάνε πολύ μικρά σωματίδια από τους πόρους.


Δεν διαφέρουν οι συστάσεις που έχουν δώσει με αυτές που ακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό. Απλά έχει γίνει μια συζήτηση αυτή τη στιγμή στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.


Η ακριβής σύσταση που έδωσαν τώρα στους ανθρώπους, είναι απλά να προσέχουν τι ποιότητα μάσκας χρησιμοποιούν, είτε είναι χειρουργικές, είτε είναι υφασμάτινες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]