ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κοκκινοπηλός Πρέβεζας : Το απόκοσμο κόκκινο τοπίο από τον Άρη![βίντεο]

 


Η περιοχή Κοκκινοπηλός Πρέβεζας είναι μια ομάδα λόφων περίπου 150 μέτρων στο ύψος, ιδιαίτερου γεωλογικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η φύση τους έχει δημιουργήσει περίπου στα 6 χιλιόμετρα βόρεια της Φιλιππιάδας στην Πρέβεζα. Για να ερευνηθεί περί τίνος ακριβώς πρόκειται, στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν πολλές γεωλογικές έρευνες από ανεξάρτητους ερευνητές και από το ΙΓΜΕ Πρέβεζας. Οι έρευνες έδειξαν ότι το συγκρότημα λόφων Κοκκινοπηλός Πρέβεζας αποτελεί στην πραγματικότητα ένα μοναδικό και εντυπωσιακό προϊστορικό καρστικό βύθισμα το οποίο πληρώθηκε από ερυθρές αργίλους σε ένα περιβάλλον παροδικών λιμνών (υγρές και ξηρές περίοδοι) με εσωτερική αποστράγγιση.

Και κάθε… απόκοσμο σημείο έχει τη δική του δύσκολη πρόσβαση. Έτσι και η πρόσβαση στους λόφους Κοκκινοπηλού Πρέβεζας γίνεται μάλλον δύσκολα από δύο σημεία. Η πρώτη πρόσβαση με αυτοκίνητο γίνεται από ανατολικά μέσω Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Πρέβεζας, από το χωριό Άγιος Γεώργιος. Μετά τη σήραγγα του Αρχαίου Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Νικόπολης.

Η δεύτερη πρόσβαση με αυτοκίνητο, γίνεται από νοτιοδυτικά, και είναι πιο περίπλοκη αλλά εξίσου όμορφη σαν διαδρομή. Από την οδό Λίμνη Ζηρού – Ριζοβούνι – Στεφάνη, θα στρίψιες στον 4ο ασφάλτινο δρόμο. Ο δρόμος αυτός γίνεται δασικός και μετά από περίπου δύο χιλιόμετρα θα δεις δεξιά τους λόφους. Και από εκεί θα χρειαστεί να περπατήσεις μισό χιλιόμετρο περίπου κάνοντας ορειβατική πεζοπορία.

ευχαριστούμε την n.p production για τη διάθεση του υλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]