Ήπειρος:Στα "λευκά" τα ορεινά Προβλήματα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις [φωτό -βίντεο]

                                                       Μέτσοβο 26/01 15.00
 Χιονοπτώσεις σημειώνονται από χθες στα ορεινά της Ηπείρου  σε υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων ,με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου να βρίσκεται επί ποδός με δεκάδες μηχανήματα στο οδικό δίκτυο  προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα Τζουμέρκα ,στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας   και αυτή την ώρα χιονίζει  στην περιοχή του Μετσόβου .Αντιολησθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο  προς  τα χωριά Φούρκα και Αετομηλίτσα .

Καταπτώσεις και κατολισθήσεις έχουν αναφερθεί   σε  ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές όπου τουλάχιστον 40 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας δίνουν "μάχη" για την αποκατάσταση των ζημιών .

 Μέτσοβο 26/01 15.00

Παράλληλα  λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων  η  στάθμη  των  ποταμών  έχει ανέβει επικίνδυνα  

ενώ στη Θεσπρωτία ο Καλαμάς  έχει ήδη καλύψει αρκετές εκτάσεις με νερό  .Οριακή είναι η κατάσταση και στον ποταμό Λούρο και  τον Άραχθο .

Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στην ΠΕ Πρέβεζας από τα μεγάλα τα ύψη βροχής που έπεσαν τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε  η  Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας   πλημμύρες σημειώθηκαν σε Καστροσυκιά και  Μυρσίνη  από  υπερχείλιση του ποταμού Αρέθωνα ενώ στη Δ.Ε Λούρου  πλημμύρισαν καλλιέργειες .


                                               φωτό facebook  Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Οι περιοχές Πέτρα,  Κερασώνα και  Τύργια  στον Δήμο Ζηρού επλήγησαν επίσης από πλημμύρες και συγκέντρωση φερτών υλικών  ενώ ελαφρώς καλύτερη φαίνεται να είναι  η κατάσταση στον Αχέροντα ο οποίος λόγω του μεγάλου όγκου νερού έχει πλημμυρίσει τις τελευταίες μέρες καλλιέργειες , σταβλικές εγκαταστάσεις κλπ. σε όλο το μήκος του .

Με το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα να είναι σε εξέλιξη η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας  Ηπείρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 Μέτσοβο 26/01 15.00
 Μέτσοβο 26/01 15.00
 Μέτσοβο 26/01 15.00



 Μέτσοβο 26/01 15.00





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]