Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι

 


Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έθεσε το καλοκαίρι ως ορίζοντα για το «τείχος προστασίας» έναντι του κορωνοϊού

Το καλοκαίρι έθεσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ως ορίζοντα για τη δημιουργία του «τείχους ανοσίας» έναντι στον κορωνοϊό και συνέστησε «να μην χαλαρώσουμε» αναφορικά με τα μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό.


«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι στο μέτωπο της πανδημίας», είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. Ενημέρωσε δε για το άνοιγμα ειδικής πλατφόρμας για δειγματοληπτικά covid τεστ σε εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως αυτή δεν θα αφορά τους μαθητές, αλλά ούτε και όλους τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, «θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα σε  συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, όπου θα μπορούν να γραφτούν εκπαιδευτικοί και να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ, σε όλη την επικράτεια, ώστε να έχουμε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς».


Αναφερόμενος στο testing.gov.gr, είπε πως δηλώνουν λιγότερα άτομα από ό,τι δύναται να υποστηριχθεί, κυρίως στην επαρχία, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνεται ο αριθμός των 12 χιλιάδων ημερησίως διαγνωστικών τεστ.


Όπως είπε, οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό θα αρχίσουν με ηλικιακή προτεραιότητα και ευχήθηκε στις 11 Ιανουαρίου που ανοίγει η σχετική πλατφόρμα να σπεύσουν να δηλώσουν όλοι, καθώς όπως ανέφερε, φαίνεται να έχουν πειστεί ήδη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.


Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, έως τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος εμβολιασμός σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.


Για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε και στη χώρα μας είπε πως «φαίνεται να έχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα, το παρατηρούμε, συνεχίζουμε και στα εργαστήρια τη συνεργασία για να δούμε αν εντοπίσουμε και άλλα τέτοια στελέχη του ιού στη χώρα μας».


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]