Ιωάννινα:Κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στο ν/σ Κεραμέως, την Πέμπτη 21/1, 12:00μ.μ. στην Περιφέρεια

 


Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια!


Όλοι οι φοιτητές στις γενικές συνελεύσεις!

Όχι σε πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών και βάση εισαγωγής

Όλοι - ες, στην κινητοποίηση ενάντια στο ν/σ Κεραμέως, την Πέμπτη 21/1, 12:00μ.μ. στην Περιφέρεια!

Κυβέρνηση και υπουργείο, συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας την επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις μέσα στην εκπαίδευση, φέρνουν ακραίο ταξικό νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που βάζει όριο φοίτησης στα ν + ½ν, βάσεις εισαγωγής που θα ορίζονται από τα ίδια ιδρύματα και το μαύρο, χουντικής έμπνευσης μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Με λίγα λόγια, επιχειρούν να δώσουν ένα ιστορικών διαστάσεων χτύπημα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία και την πρόσβαση των παιδιών του λαού σε αυτήν και την ίδια ώρα θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιδρά και αντιστέκεται.

Οι νέες βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ισοδυναμούν με τη δραστική μείωση των εισακτέων και τον αποκλεισμό των μαθητών που προέρχονται από τα πιο φτωχά εργατικά και λαϊκά στρώματα. Η εισαγωγή των υποψήφιων σε 2 φάσεις (δύο φορές μηχανογραφικό) εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και διαχωρίζει έμμεσα τους μαθητές με βάση τα οικονομικά τους κριτήρια, αποκλείοντας έτσι  χιλιάδες μαθητές που οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα φροντιστήρια τα οποία πλέον θα είναι απαραίτητα για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Το όριο φοίτησης ορίζεται στα ν + ½ ν έτη, ακουμπά άμεσα όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές, και πετάει χιλιάδες εκτός πανεπιστημίων, αποκλείοντας από την εκπαίδευση τα πιο φτωχά κομμάτια της κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτά που αναγκάζονται να δουλεύουν για να ανταπεξέλθουν στο κόστος σπουδών. Με την εφαρμογή του, διαμορφώνεται ένα αφόρητα εντατικοποιημένο περιβάλλον φοίτησης, ώστε οι φοιτητές υπό τον συνεχή φόβο της διαγραφής να σκύβουμε το κεφάλι και να υποστέλλουμε οποιαδήποτε συνδικαλιστική και πολιτική δράση για τα δικαιώματά μας.

Κι ενώ δεν γίνεται κανένας λόγος για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση είναι αρκετά πρόθυμη να προσλάβει 1.500 αστυνομικούς, όπου θα υπάγονται στην ΕΛΑΣ και θα έχουν παρόμοιο ρόλο του σπουδαστικού της ασφάλειας στην χούντα. Μαζί με την αναβάθμιση διαφόρων «τεχνικών ασφαλείας» (κάμερες, κάρτες εισόδου κλπ.) και έναν νέο, αυστηρότερο ποινικό κώδικα για τα «αδικήματα» που πραγματοποιούνται μέσα σε αυτόν τον χώρο, θέλουν να ποδοπατήσουν το ΑΣΥΛΟ και να επιβάλουν ταφόπλακα στον φοιτητικό συνδικαλισμό και στις αγωνιστικές φωνές που βρίσκονται μέσα στις σχολές.

Μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες να ανατρέψουμε τα σχέδια τους!

Να αγωνιστούμε ενάντια στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα μας σε σπουδές – δουλειά – υγεία – ελευθερίες. Να βγούμε από το «λοκνταουν» αγώνων, που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς που οι φοιτητές συζητούν, μαθαίνουν, ανταλλάσσουν απόψεις και κοινωνικοποιούνται και καλούμε όλους τους φοιτητές να συσπειρωθούν σε αυτές

Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια!

Κάτω οι διαγραφές φοιτητών και τα όρια σπουδών!

Κάτω τα σχέδια για πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες, κάρτες εισόδου και πειθαρχικές διώξεις!

Κάτω τα χέρια από το ΑΣΥΛΟ – Το ΑΣΥΛΟ ανήκει σε όλο το λαό!

Κάτω η βάση εισαγωγής και οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής!







ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΚΕΡΑΜΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]