Καχριμάνης:Κατηγορηματικό όχι σε αιολικά πάρκα σε υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων


Πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπέβαλλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προκειμένου να  θεσπιστεί  ανώτατο  όριο  τα 1.200 μέτρα  για την κατασκευή αιολικών πάρκων ή την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και άνω αυτού να απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.  Για το θέμα  ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό,  εξηγώντας ότι το ζήτημα επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά από τις αθρόες αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί από τη ΡΑΕ για κατασκευή ανεμογεννητριών ισχύος κάτω των 10 ΜW σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και για τις οποίες δεν προβλέπεται διαδικασίας γνωμοδότησης του Περιφερειακού ή των  Δημοτικών Συμβουλίων. 

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης ισχύει αυτό έχει ειπωθεί και στο παρελθόν: Δεν μπορεί να καταστρέφεται κάτι που υπάρχει, για να γίνει κάτι άλλο, το οποίο προκαλεί βλάβη στο φυσικό περιβάλλον, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή ήταν και παραμένει η θέση και του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, όπως την επαναβεβαίωσε στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης. 

«Ο λόγος που είχαμε εναντιωθεί στα αιολικά πάρκα ισχύει και σήμερα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Αυτό δηλαδή, που είχε πει και ο Πρωθυπουργός στα Πράμαντα. ότι δεν πρέπει να  χαλάσουμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο. Του παρέδωσα το έγγραφο που είχα στείλει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και μου ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί μέχρι ποιο υψόμετρο δεν θα υπάρχει θέμα για να τοποθετούνται ανεμογεννήτριες. Στην Ήπειρο ειδικά για ανεμογεννήτριες δύο Δήμοι το επέτρεψαν, αύριο μπορεί να το κάνουν κι άλλοι Δήμοι, αλλά αυτά γίνονται με σεβασμό στον τόπο και στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορεί στο διηνεκές εταιρείες  που δημιουργούνται και κάνουν κατάτμηση των παλιών αιολικών πάρκων να μας θεωρούν ευήθεις. Είμαι κάθετα αντίθετος και αυτή είναι η γραμμή και του Πρωθυπουργού. Να μη νομίζει κανείς ότι εμείς εδώ  ελαφρά τη καρδία να  αφήσουμε να χαλάσει το περιβάλλον». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]