ΕΝΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Σωματεία Γεωπόνων και ΓΕΩΤΕΕ ζητούν από τον ΕΛΓΑ να μην προχωρήσει στην απόλυση 12 γεωπόνων-εκτιμητών αορίστου χρόνου

 


Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας εξέδωσε την ακόλουθη Ανακοίνωση σχετικά με την επαπειλούμενη απόλυση 12 γεωπόνων-εκτιμητών που εργάζονται στον ΕΛΓΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΓΕΩΠΟΝΩΝ –ΕΚΤΙΜΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ


 Οι Γεωπόνοι εργάζονταν με θετική  Πρωτόδικη Απόφαση από το 2014 που αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε έναν Οργανισμό που τα τελευταία χρόνια εμφανίζει ελλιπή στελέχωση προσωπικού με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην εκτιμητική διαδικασία και στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους 


 Η εμπειρία των  περισσοτέρων προσεγγίζει ή και ξεπερνά την εικοσαετία. Αποτελέσανε δε καθ’ όλη αυτήν την περίοδο ενεργά στελέχη του οργανισμού, με συνεχή προσφορά εκτιμητικού έργου και με ανελλιπή παρουσία στην ύπαιθρο και το χωράφι. 

 Οι απολύσεις έρχονται να αθροιστούν στις συνεχείς αποχωρήσεις συναδέλφων, τα τελευταία χρόνια είτε μέσω κινητικότητας υπαλλήλων είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων. Την ώρα που ο ΕΛΓΑ προσλαμβάνει συμβασιούχους απολύονται εργαζόμενες/οι αορίστου χρόνου !!! 


 Θεωρούμε απαράδεκτες τις καταγγελίες των συμβάσεων και ζητάμε να ανακληθούν άμεσα. 


 το Διοικητικό Συμβούλιο 

του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων 

 Ηπείρου –Κέρκυρας-Λευκάδας 

 

Να επισημάνουμε ότι για το ίδιο θέμα είχε εκδώσει Ανακοίνωση πριν από 15 μέρες περίπου, στις 29 Δεκεμβρίου, το Παράρτημα Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ, στην οποία ανέφερε τα εξής:

 

"Το Παράρτημα Θράκης του ΓΕΩΤΕΕ εκφράζει την αντίθεσή του στις απολύσεις δώδεκα συναδέλφων γεωπόνων εργαζομένων του ΕΛΓΑ. Οι εν λόγω συνάδελφοι εργάστηκαν επί σειρά ετών στον ΕΛ.Γ.Α. με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια, μετά από σχετικές αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Π. και στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του Π.Δ. 164/2004, προσλήφθηκαν ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου.


Δυστυχώς, η τότε Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., παρά την έντονη αντίδραση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κατέθεσε στα διοικητικά δικαστήρια αιτήσεις ακύρωσης των προαναφερόμενων αποφάσεων του Α.Σ.Ε.Π.. Έκτοτε, οι εν λόγω Γεωπόνοι είναι θύματα μιας πολύχρονης δικαστικής διαμάχης και πλέον, μετά από πρόσφατη σχετική δικαστική απόφαση, κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους, μολονότι αποτελούν εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στην εκτίμηση ζημιών και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενός αντικειμενικά υποστελεχωμένου Οργανισμού με συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασιών. Υπενθυμίζουμε επιπλέον ότι, προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος στην άδικη αντιμετώπιση και τη δικαστική ομηρία που υφίστανται οι ως άνω γεωτεχνικοί, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει ζητήσει επανειλημμένα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα διασφαλίζεται η παραμονή τους, ως μονίμων εργαζομένων, στον ΕΛ.Γ.Α.. Εξ όσων γνωρίζουμε, η εν λόγω πρόταση τυγχάνει θετικής αντιμετώπισης από το ΥΠ.Α.Α.Τ., χωρίς ωστόσο, μέχρι σήμερα, να έχει εκδοθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση.


Παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις αναγκαίες, για την έκδοση της απαιτούμενης νομοθετικής ρύθμισης, ενέργειες, προκειμένου να λήξει επιτέλους, με αίσιο και δίκαιο τρόπο, η πολυετής δικαστική δοκιμασία των ως άνω Γεωπόνων – μελών του Επιμελητηρίου μας. Επιπλέον, επαναλαμβάνοντας τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο ΕΛ.Γ.Α., ζητούμε την άμεση ενίσχυσή του με μόνιμο γεωτεχνικό – εκτιμητικό (ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Κτηνιάτρων) και λοιπό επιστημονικό προσωπικό (π.χ. ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής), έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άμεση καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων, αλλά και η ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζει ο Οργανισμός ως βασικός πυλώνας στήριξης των Ελλήνων αγροτών και της πρωτογενούς παραγωγής».

 

Για το θέμα έχει τοποθετηθεί και το Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ το οποίο με ομόφωνη απόφασή του στις 6 Οκτωβρίου 2020 ζητά να μην προχωρήσει ο ΕΛΓΑ στις απολύσεις.

Τέλος το ΚΚΕ στις 21 Οκτωβρίου 2020 είχε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για την αποκατάσταση των 12 γεωπόνων του ΕΛΓΑ που κινδύνευαν με απόλυση, η οποία όμως απορρίφθηκε από την κυβέρνηση "με συνοπτικές διαδικασίες".

geoponiprevezas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]