ΠΕΔ Ηπείρου:Παραδίδονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκατοντάδες tablets για τους μαθητές

 


Στην αποδοχή της δωρεάς 50 tablet από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για τις ανάγκες του προγράμματος της τηλε-εκπαίδευσης των μαθητών σε σχολικές μονάδες των Δήμων της Ηπείρου, προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (23.12.2020), το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου που συνεδρίασε με τηλε-διάσκεψη. 

Η δωρεά της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν καρπός της προσπάθειας της διοίκησης της Π.Ε.Δ. Ηπείρου να διατεθούν στους Ηπειρώτες μαθητές όσον το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρονικά βοηθήματα για την υλοποίηση των μαθημάτων μέσω της τηλε-εκπαίδευσης. 

Επισημαίνεται εδώ πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς το ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, με τα χρήματα που διέθεσε το ΔΣ της, έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή περίπου 215 tablet από τα 230 που θα αγοραστούν συνολικά, τα οποία θα δοθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τις αμέσως επόμενες μέρες. 

Ημερίδα για τον εμβολιασμό

Εν τω μεταξύ με απόφαση του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου σε θέμα που τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως από τον Πρόεδρο, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα συνδιοργανώσει με το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία του μεγάλου όπλου κατά της πανδημίας, του εμβολιασμού. 

Η ημερίδα θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 (θα υπάρξει νέα ενημέρωση ως προς την ώρα) και θα δίνει τη δυνατότητα διαδραστικής συζήτησης με το κοινό και ερωταπαντήσεων.

Την επιστημονική επιτροπή διοργάνωσης της ημερίδας απαρτίζουν επιστήμονες – ιατροί εγνωσμένου κύρους από την Ήπειρο. 

Τέλος, το ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ομόφωνα αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη μετατροπή της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.» με διακριτικό τίτλο ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ σε «Αναπτυξιακό Οργανισμό» και την παράταση της μίσθωσης των γραφείων του Παραρτήματος Θεσπρωτίας της Π.Ε.Δ. Ηπείρου για το έτος 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]