Ο Σύλλογος διοικητικoύ προσωπικού Παν/μίου Ιωαννίνων για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας



"Χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στο δρόμο της καταπάτησης των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Σαν να μην έφτανε το όργιο καταστολής που με πρόσχημα την πανδημία εξαπέλυσε όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό ετοιμάζεται να υλοποιήσει το αντιδραστικό σχέδιο για αστυνόμευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το πακέτο του εφιαλτικού αυτού σχεδίου περιλαμβάνει λίγο από όλα: Ίδρυση ομάδας προστασίας με αστυνομικές αρμοδιότητες με περισσότερα από 1000 μέλη που θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ εξοπλισμένη με γκλόμπς και χειροπέδες,, αυστηρός έλεγχος των εισερχόμενων με θέσπιση της περιβόητης κάρτας εισόδου, κατάρτιση πειθαρχικού δικαίου και κύκλωμα καμερών.

Από κοινού κυβερνητικά στελέχη, συστημικά ΜΜΕ και συνολικά τα αστικά επιτελεία σπεύδουν να δικαιώσουν την κίνηση αυτή παρουσιάζοντας την ως την μόνη ρεαλιστική λύση για να απαλλαγούν δήθεν τα πανεπιστήμια από την μάστιγα της ανομίας. Το έργο βέβαια είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Ας μην ξεχνάμε πώς η πρώτη πράξη της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης της ΝΔ ήταν η κατάργηση του ασύλου με την ίδια δικαιολογία όπως και τώρα. Μοναδικός τους στόχος και τότε και τώρα είναι να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στα πανεπιστήμια  για να προωθήσουν τις πιο βαθιά ταξικές, αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, για να κάνουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς. Για να επιβάλλουν δίδακτρα και στις προπτυχιακές σπουδές, για να συνεχίσουν την υποχρηματοδότηση οδηγώντας τις βασικές σπουδές σε μαρασμό. Για να κάνουν τα πτυχία των παιδιών μας κουρελόχαρτα  και εμάς φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό γα εκμετάλλευση. Για να εγκαθιδρύσουν τελικά ένα πανεπιστήμιο όπου κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί, κανείς δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι!

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιείται σύνοδος Πρυτάνεων με την παρουσία της υπουργού Παιδείας που θα συζητήσει το θέμα. Γυρίζουν την πλάτη στην πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας που αντιδρούν σε αυτό το αντιδημοκρατικό κρεσέντο. Συζητάνε σε κλειστές αίθουσες χωρίς τους εργαζόμενους και τους φοιτητές για να περάσει ένα τόσο αντιδραστικό μέτρο που θα ξαναφέρει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και με τη βούλα, πρώτη φορά στη μεταπολίτευση.

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση, όχι μόνο για τα Πανεπιστήμια που στενάζουν κάτω από το βάρος της χρόνιας υποχρηματοδότησης τους και της έλλειψης προσωπικού, αλλά και για όλο τον λαό που αντιμετωπίζει το βαρύ τίμημα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, να δαπανώνται πολλά εκατομμύρια ευρώ γα την μετατροπή των πανεπιστημίων  σε αστυνομοκρατούμενα ιδρύματα. Αντί να γίνουν προσλήψεις γιατρών, να διεξάγονται μαζικά test, να επιταχθούν ιδιωτικές κλίνες ,να ανοίξουν ΜΕΘ για να σωθεί ο λαός από την πανδημία , αντί να αυξήσουν την χρηματοδότηση για την παιδεία και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια και τα σχολεία ετοιμάζονται ξεδιάντροπα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προσλάβουν πάνω από 1000 αστυνομικούς για να φυλάνε τα πανεπιστήμια.

Εργαζόμενοι και φοιτητές θα τους ανατρέψουν τα σχέδια

Οι εργαζόμενοι/ες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μαζί και όλη μαχόμενη εκπαίδευση θα δώσει από κοινού τη μάχη και αυτό το σχέδιο να μείνει στα ντουλάπια του Χρυσοχοϊδη, της Κεραμέως & της κυβέρνησης. Αυταπατώνται αν πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουν την δυνατότητα όλων μας να αγωνιζόμαστε. Το φοιτητικό κίνημα και το εργατικό κίνημα έχουν απορρίψει με τους αγώνες τους τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Δεν δίστασε μπροστά στις απαγορεύσεις χουντικής έμπνευσης της κυβέρνησης την 17η Νοέμβρη, την 26η Νοέμβρη, την 6η Δεκέμβρη, βγήκε στο δρόμο και έσπασε στην πράξη το κλίμα τρόμου που πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολική της κυβέρνησης. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με τους αγωνιζόμενους για υγεία-παιδεία-δουλειά-δημοκρατία.

Μέσα από τους συλλόγους μας και τη μαζική αγωνιστική κινητοποίηση των φοιτητών, με κοινή ανατρεπτική δράση των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος θα ανατραπεί και αυτήν η εξαγγελία. Χωρίς καμία αυταπάτη για μια αξιωματική αντιπολίτευση, που με το πόρισμα Παρασκευόπουλου (ενώ ήταν κυβέρνηση) άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που εφάρμοσε τον πυρήνα της ίδιας αντεργατικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής,  που ενώ στα λόγια αντιδρά στην ένταση της καταστολής, την ίδια στιγμή κατεβάζει στη Βουλή τροπολογίες για έκτακτο επίδομα στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ζητάμε λεφτά για την υγεία, τα δίνουν στα κανάλια. Ζητάμε λεφτά για την παιδεία, τα δίνουν για τα εξοπλιστικά. Ζητάμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών και ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής. Όταν η μοναδική απάντηση στους αγώνες λαού και νεολαίας είναι νόμος- τάξη- κέρδη και καταστολή, το μόνο που μπορούμε να απαντήσουμε είναι: ΩΣ ΕΔΩ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

Καμία εφαρμογή των εξαγγελιών της κυβέρνησης. Όχι στη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Καμία περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού!

Δώστε λεφτά για την παιδεία και την υγεία, όχι για παραπάνω προσλήψεις στα σώματα καταστολής και στο στρατό! Είναι πρόκληση!

Καμία κατάθεση νομοσχεδίου πίσω από τις πλάτες μας με κλειστά Πανεπιστήμια χωρίς φοιτητές, μέσα στην πανδημία!

Να δοθούν λεφτά για να ανοίξει κανονικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση- Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης! Έως 50 φοιτητές ανά αμφιθέατρο, με δωρεάν παροχή των απαραίτητων μέτρων προστασίας, και διεξαγωγή τακτικών τεστ στους φοιτητές. Εξασφάλιση των απαραίτητων χώρων και άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου διοικητικού και  εκπαιδευτικού προσωπικού! Μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων."

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]