Σ. Πέτσας: Δεν αποκλείονται πρόσθετα τοπικά μέτρα – Να μην επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να γιορτάσει


– Να μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να γιορτάσει
 Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη στην Ευρώπη και ορισμένες  χώρες παρουσιάζουν σημάδια επιδείνωσης και λαμβάνονται πρόσθετα αυστηρά μέτρα.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επεσήμανε ότι «σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στοιχεία επιδείνωσης με ρεκόρ θανάτων. Χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Σκωτία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ρωσία, η Τσεχία, η Ιταλία αναγκάζονται να προχωρήσουν σε πρόσθετα ακόμη πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.


Στη χώρα μας η επιδημιολογική κατάσταση σύμφωνα με τα στοιχεία της 16ης Δεκεμβρίου 2020 έχει ως εξής:


Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975 μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Οι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340 αριθμός μειωμένος κατά 39% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των επτά ημερών ήταν 1.196 μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5% έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου. Ο κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων επτά ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12).


– O κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%.


Σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός των διασωληνομένων συμπολιτών μας είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν.


Τα παραπάνω γενικά στοιχεία κινούνται αργά μεν, αλλά σταθερά στην επιθυμητή κατεύθυνση. Όμως, την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα.


Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση.


Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση»..


«Ας κρατήσουμε κλειστό τον κοινωνικό μας κύκλο. Και κάθε οικογένεια, ακόμη και αν επιθυμεί να βρεθεί με μία άλλη στο γιορτινό τραπέζι, ας μείνει με μόνο μια συγγενική ή φιλική οικογένεια. Αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή αυτές τις ημέρες, θα κινδυνεύσουμε, θα βάλουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπάμε και θα γίνουμε αιτία για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Nα δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των προσώπων που θα είμαστε σε επαφή αυτές τις γιορτές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Η Ελλάδα προμηθεύεται εμβόλια όπως και οι άλλες χώρες της Ευρώπης, αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Από τον Φεβρουάριο περιμένουμε ακόμα περισσότερα εμβόλια. Σχεδιάζουμε τον εμβολιασμό με βάση τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, μακάρι να αδειοδοτηθούν και άλλες εταιρίες και να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εμβολιασμοί, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν και σε εθελοντική βάση.


Eπίσης αναφερόμενος στην ψήφιση του προϋπολογισμού δήλωσε πως: «την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2021. Ένας Προϋπολογισμός που καταρτίστηκε σε περιβάλλον πρωτοφανούς, παγκόσμιας, αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όμως, είναι ένας Προϋπολογισμός που χτίστηκε πάνω στην εμπιστοσύνη που έχει εμπεδωθεί για την Ελλάδα και τις προοπτικές της οικονομίας μας.

Έναν Προϋπολογισμό με διττή στόχευση:

– Τη στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και τις οικονομικές επιπτώσεις της, και

– Τη χρηματοδότηση όλων των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, από τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέχρι την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Πατρίδας μας.

Έναν Προϋπολογισμό που εμπεριέχει όλες τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ερτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]