Διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό δωρεάν για όλα τα παιδιά του Δήμου Αρταίων



Επειδή τίποτα δεν μπορεί να μετριάσει την παιδική διψά για την χριστουγεννιάτικη χαρά και διασκέδαση, ο Δήμος Αρταίωνφρόντισετα παιδιά του Δήμου,να ζήσουν και φέτος την Μαγεία των Χριστουγέννων, χαρούμενα και ξέγνοιαστα όπως κάθε χρόνο.

Με φαντασία και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες της σύγχρονης ηλεκτρονικής εποχής ο Δήμος, απέκτησε ένα Χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό (anti-covid) χωριό, που μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αρταίων (www.arta.gr/ChristmasVillage) τα παιδιά θα έχουνδωρεάν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Χριστουγεννιάτικου διαδικτυακού χωριού για όλες τις γιορτές των Χριστουγέννων το οποίο θα εκπέμπει κυρίως ζωντανά.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, ιδέα την οποία εμπνεύστηκαν και υλοποιούν ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης. 

Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, δημιούργησαν το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στα θεάματα και τις δραστηριότητες για παιδιά. 

Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό θα είναι επισκέψιμο από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί αδιάλειπτα για 16 ώρες το 24ωρο. 

Από τις 16:00 έως τις 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή και αυτές τις έξι ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα, φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετάσχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

Tο Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό του Δήμου Αρταίων περιέχει:

Ζωντανή σύνδεση με το χωριό του Αϊ Βασίλη, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας και συναρπαστικές στιγμές της καθημερινότητας του.

Καθημερινή σύνδεση με το εργοστάσιο των παλιών παιχνιδιών και καθοδηγούμενα μαθήματα παιξίματός τους.

Γνωριμία με έναν καινούργιο φίλο τον Ε;ΤΙ; και την ζωή του στον  μακρινό ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ. 

Γνωριμία του εξωγήινου αγαπημένου φίλου μας, με έναν «εξερευνητή της Γης», που θα του μάθει πάρα πολλά πράγματα για τον πλανήτη μας και εμάς τους Γήινους.

Μουσικές συναυλίες από τον Σπύρο Λάμπρου και την Χορωδία του

Παιδικές συναυλίες, εκπαιδευτικά μουσικά βίντεο και livekaraoke.

Συνεργασία με τον Μουσικοσυνθέτη, Θεατρικό Παραγωγό & Συγγραφέα Τάσο Ιωαννίδη, Δημιουργό του project ΛΑΧΑΝΑ & ΧΑΧΑΝΑ, που θα παρουσιάσει στα παιδιά, αγαπημένα τραγούδια, καθώς και αποσπάσματα παλιών και νέων θεατρικών του έργων, και πολλές επιμορφωτικές δράσεις για παιδιά.

Ζωντανή συνομιλία με Στρουμφάκι

Καθημερινή περιήγηση στο Μουσείο Χαμένων Αξιών και γνωριμία μαζί τους (η αξία της αγκαλιάς, το φιλί στον παππού και στην γιαγιά, η αξία της σκανταλιάς, το Χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι, η χαρά της προσμονής του Αϊ Βασίλη).

Καθημερινό σήριαλ με την ιστορία του Σκρουτζ.

Καθημερινό σήριαλ με την ιστορία των Χριστουγέννων από κούκλες.

Σκηνές από τις ζωές των ξωτικών και η απενοχοποίηση της σκανταλιάς.

Καθοδηγούμενα μαθήματα κατασκευής Χριστουγεννιάτικων στολιδιών, καρτών διακόσμησης, ζωγραφικής, χριστουγεννιάτικων γλυκών και ζαχαρωτών.

MagicLessons από γνωστό και καταξιωμένο Μάγο. 

Μαθήματα θεάτρου σκιών (κατασκευή και χειρισμός φιγούρας).

Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικων χορογραφιών από το ξωτικό των Χριστουγέννων.

Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παιδικών ιστοριών και παραμυθιών από αγαπημένους ηθοποιούς των παιδιών αποκλειστικά γι’ αυτά.

Βραβευμένες παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθεάτρου, μαριονέτας και καραγκιόζη ειδικά μαγνητοσκοπημένες για εσάς.

Διαγωνισμός καλύτερης χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σπιτιού και δέντρου (με φωτογραφίες από drone).

Διαγωνισμός δημιουργίας για το γούρι της χρονιάς.

Ζωντανή επιμορφωτική στήλη με θέματα τέχνης και φύσης.

Φιλοζωική δράση και γνωριμία με αγαπημένα ζώα των Χριστουγέννων (ταράνδους, ελάφια κ.α.).

Παιχνίδια με Χριστουγεννιάτικα θέματα και δυνατότητα επαναπροβολής βίντεο προηγούμενων ημερών.

Εκτυπώσιμες χρωματικές σελίδες.

Ιστορίες και μουσική ύπνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]