ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

215 .000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας και του εμπορικού δρόμου στη Ζίτσα


 215 χιλ. από το «Πράσινο Ταμείο» για την ανάπλαση της πλατείας και του εμπορικού δρόμου στον οικισμό  Ζίτσας


Το ποσό των 215χιλ. ευρώ ενέκρινε το «Πράσινο Ταμείο» για έργα ανάπλασης της πλατείας και του εμπορικού δρόμου στον οικισμό της Ζίτσας.  

Τα έργα που προωθεί ο Δήμος αφορούν στην ανάπλαση του εμπορικού δρόμου της Ζίτσας, που ξεκινά από το κτίριο του πρώην Δημαρχείου έως και το κτίριο του παλαιού Ειρηνοδικείου, έκτασης 1.400τ.μ. περίπου, και περιλαμβάνουν τη δημιουργία πρασίνου και την εφαρμογή λιθόστρωτου παραδοσιακής μορφής.


«Εκμεταλλευόμαστε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να υλοποιούμε έργα σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. ’Έργα που ως στόχο έχουν να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες αλλάζουν τη μορφή των χωριών μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. 

Αναφερόμενος δε συνολικά στα έργα που υλοποιούνται στον οικισμό της Ζίτσας τονίζει: « με το υπό κατασκευή εκθετήριο οινικών προϊόντων που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  “INTERREG” Ελλάδας-Αλβανίας, στα πλαίσια του έργου “WINCOME”, την κατασκευή καλντεριμιών με πόρους του Δήμου, καθώς και τα έργα ανάπλασης, που δρομολογούνται, αλλάζει οριστικά η μορφή του ξακουστού οικισμού της Ζίτσας». 

Όσον αφορά το έργο με τίτλο: «Αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική αναβάθμιση πεζόδρομων στον οικισμό Ζίτσας»  στόχος είναι η ανάκτηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του οικισμού της Ζίτσας. Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στη σχετική μελέτη αναμένεται να βελτιώσουν περιβαλλοντικά και αισθητικά την περιοχή, να αναβαθμίσουν  την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να καταστίσουν των οικισμό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]