ΔΕΥΑΙ - Έγκριση Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού Συνεπείς οι καταναλωτές στις πληρωμές


 Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, στις 29 και τις 30 Δεκεμβρίου η ΔΕΥΑΙ ενέκρινε τον Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της για το νέο έτος 2021.

Εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί, για το μεν Πρόγραμμα Έργων, είναι ότι είναι ρεαλιστικό αφού η προετοιμασία του έγινε έτσι ώστε να καλύπτει πραγματικές ανάγκες των πολιτών και γενικότερα του Δήμου με έργα που είναι δυνατόν να υλοποιηθούν μέσα στο 2021 και όχι να αποτελείται από μια σειρά εξωπραγματικών προτάσεων από τη σφαίρα του επιθυμητού.  

Για τον δε Προϋπολογισμό αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιακών παραγόντων, τέθηκαν πραγματικές βάσεις για αξιόπιστο και υλοποιήσιμο Προϋπολογισμό, χωρίς να χρειάζεται πολλές αναμορφώσεις. Για παράδειγμα, οι οφειλές εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΗ και τον ΣΥΔΛΙ, δυο πραγματικές «πληγές» για την επιχείρηση, βρίσκονται πλέον σε δρόμο αποπληρωμών. Για τη μεν ΔΕΗ οι παλιές οφειλές είναι μηδενικές πλέον και η Επιχείρηση κατόρθωσε να επιτύχει και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασμούς,  για δε τον ΣΥΔΛΙ προχώρησε σε ρύθμιση την οποία ακολουθεί πιστά παρά την ομολογουμένως δυσμενή συγκυρία. 

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε ότι, οι πρόσφατα ορισθείσες επιτροπές από τη ΔΕΥΑΙ και το Δήμο, εντός του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τις κοινές συνεδριάσεις τους για την οριστική διευθέτηση των εκατέρωθεν οικονομικών διαφορών ώστε να παύσει να υφίσταται αυτή η χρονίζουσα και απαράδεκτη εκκρεμότητα.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι, παρότι λόγω κορωνοϊού μειώθηκε η κατανάλωση ύδατος από μεγάλους καταναλωτές όπως τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιπλέον είναι αισθητή η απουσία των περισσοτέρων φοιτητών από την πόλη, οι εισπράξεις από την κατανάλωση ύδατος το 2020 φθάνουν το 95% των εισπράξεων του 2019 χάρη στη σωστή πολιτική της Επιχείρησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι αν και οι δυο αυτές συνεδριάσεις έγιναν με τηλεδιάσκεψη, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης (Παράταξη Μπέγκα), οι οποίοι διαμαρτύρονταν συνεχώς για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις, απουσίασαν και πάλι χωρίς καμία ενημέρωση ή δικαιολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]