Μήνυμα του Δημάρχου Δωδώνης κ. Χρήστου Ντακαλέτση για την Πρωτοχρονιά!


 Μήνυμα του Δημάρχου Δωδώνης κ. Χρήστου Ντακαλέτση για την Πρωτοχρονιά:


Αγαπητοί συνδημότες μου, 

Το 2020 αποτελεί πια παρελθόν. Ήταν χωρίς αμφιβολία μια δύσκολη χρονιά, η οποία σημαδεύτηκε από πρωτόγνωρα γεγονότα, τα οποία πριν από έναν χρόνο, κανείς μας δε διανοούνταν ότι θα μας απασχολήσουν.

Ο θάνατος σημάδεψε πολλές κοινωνίες, ο τρόμος για τον αόρατο εχθρό άλλαξε συνήθειες, μας έκανε απόμακρους, η συναίσθηση της ευθύνης μας στέρησε την κοινωνική συναναστροφή και κυρίως μας απομάκρυνε από τους αγαπημένους μας ανθρώπους. 

Έμεινε όμως λίγο ακόμα... Χρειάζεται λίγη ακόμα υπομονή για να κερδίσουμε τον πόλεμο που είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας, μιας κανονικότητας όμως, που οφείλει να κρατήσει και πολλές από τις φροντίδες που μας έμαθε η πανδημία, για την ατομική υγιεινή και τα μέτρα αυτοπροστασίας. 

Στο άμεσο ή απώτερο μέλλον, κανείς δεν εγγυάται πως ο κόσμος μας έχει εξασφαλίσει τις πρόνοιες για την αποτροπή νέων πανδημιών, αντίθετα υπάρχουν οι προϋποθέσεις όπως προειδοποιούν οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί, για ανάλογους κινδύνους. 

Αυτό το διάστημα των 10 περίπου μηνών από την εμφάνιση της νόσου στη χώρα μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλήθηκε να στηρίξει τους αδύναμους και ηλικιωμένους συμπολίτες. 

Ο Δήμος Δωδώνης το έκανε πράξη και στάθηκε αρωγός σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα αλλά και στους ηλικιωμένους συνδημότες μας. Από την αρχή της πρώτης πανδημίας ο Δήμος Δωδώνης ήταν από τους λίγους ΟΤΑ στη χώρα που κάλυψε το μαθητικό του δυναμικό, αυτό το μικρό έστω, με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που ανεμπόδιστα επιτρέπει στους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα της τηλε-εκπαίδευσης. 

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Δωδώνης, με το Κέντρο Κοινότητας και τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν άφησαν κανένα γέροντα αβοήθητο, στη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης καραντίνας.

Η πρώτη ολόκληρη χρονιά της νέας αυτοδιοικητικής μας θητείας συνέπεσε με τη χειρότερη συγκυρία για το σύγχρονο κόσμο, καταφέραμε ωστόσο, ως διοίκηση του Δήμου Δωδώνης να συνεχίσουμε παρεμβάσεις που έρχονταν από την προηγούμενη θητεία μας και να δρομολογήσουμε νέα έργα, υλοποιώντας βήμα - βήμα το προεκλογικό πρόγραμμα που στηρίχθηκε από την πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Δωδώνης.

Εύχομαι η νέα χρονιά να αναπληρώσει γρήγορα τις πίκρες που γέννησε η χρονιά που φεύγει και μια ώρα αρχύτερα να επιστρέψει η ζωή του καθενός μας εκεί που την άφησε όταν ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης.

Εύχομαι το 2021 να είναι μια πραγματικά… επαναστατική χρονιά για το καλό του ανθρώπου και της χώρας μας, όπως ταιριάζει σε ένα «21».


Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με υγεία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]