Σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση για τον κορωνοϊό ,τις επιπτώσεις και τα εμβόλια με συντονιστή τον Στέφανο Φούσα


 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΦΟΥΣΑ Σε μια σημαντική εκδήλωση, με χιλιάδες διαδικτυακούς συμμετέχοντες, εξελίχθηκε το Πανελλήνιο Διαδικτυακό Σεμινάριο του Metropolitan General, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα. Την εν λόγω εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι ουδείς περισσεύει σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας και επίσης ότι όλοι οι γιατροί του Ι.Σ.Α. πρέπει να είναι στο πρώτο μέτωπο. 

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν έχει τελειώσει, βρισκόμαστε στο μέσον της πανδημίας και αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Μακεδονία. Εισηγήθηκε να συνεχιστούν τέτοιου είδους επιστημονικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση των πολιτών. Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Metropolitan General, κ. Θεόδωρος Ξενάκης μίλησε για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών του Νοσοκομείου Metropolitan General και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεχή προσπάθεια όλου του προσωπικού να μείνει μακριά από το νοσοκομειακό χώρο ο κορωνοϊός. Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ.  Μάξιμου, με το Σεβασμιώτατο να υπογραμμίζει τη σημασία της στενής συνεργασίας επιστημόνων και Εκκλησίας και να απευθύνει ευχαριστίες στους γιατρούς για τη συνεισφορά τους στη θεραπεία του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ.κ.  Ιερώνυμου και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μάξιμος παρότρυνε όλους να συμβουλεύονται τους ειδικούς.

    Από τους ομιλητές ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα όσον αφορά στη θεραπεία του Covid-19 (αντιϊκά φάρμακα, δεξαμεθαζόνη και μονοκλωνικά αντισώματα) αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στη χρησιμότητα των εμβολίων, που είναι ασφαλή κι αποτελεσματικά. Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Σαρόγλου επισήμανε ότι στην αντιμετώπιση του Covid-19 προτεραιότητα πρέπει να έχει η  πρωτοβάθμια φροντίδα. Αυτό μπορεί να γίνει σε όσους έχουν θετικό τεστ κορωνοϊού με ένα ειδικό σκορ, σύμφωνα με το οποίο οι συνάνθρωποί μας χωρίζονται σε υψηλού και χαμηλού κινδύνου. Οι υψηλού κινδύνου ασθενείς μεταβαίνουν στο νοσοκομείο, ενώ οι χαμηλού κινδύνου παραμένουν εντός της οικίας τους με συχνή, ανά 2-3 ημέρες, ιατρική παρακολούθηση, έστω και δια τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς και με εργαστηριακό έλεγχο. Ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος συμμετείχε από το Παρίσι, τόνισε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε δύο προβλήματα, πρώτον στη φλεγμονή από την αυξημένη παραγωγή κυτονινών και δεύτερον, στην αυξημένη θρόμβωση στα αγγεία των διαφόρων συστημάτων.

Ο μηχανισμός της φλεγμονής πυροδοτεί τη θρόμβωση και γι' αυτό είναι άκρως απαραίτητες η αντιαιμοπεταλιακή και η αντιπηκτική αγωγή. Στη συνέχεια, η Διευθύντρια κ. Μαρία Βασιλάκη αναφέρθηκε στη ιδιαίτερη σημασία των συνανθρώπων μας, που πάσχουν από καρκίνο και την επίδραση του κορωνοϊού στη θεραπεία τους.

 Τέλος, ο Συντονιστής του σημαντικού αυτού επιστημονικού έργου και Διευθυντής του Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General, κ. Στέφανος Φούσας επισήμανε ότι εξαιτίας του κορωνοϊού στο καρδιαγγειακό σύστημα μπορεί να προκληθεί οξεία μυοκαρδίτιδα, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια, αρρυθμίες κ.α. 

(Τη διαδικτυακή εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://e.pcloud.link/publink/show?code=XZQ9g7ZJvsIHaO3o6RdnRe014eTwfk5N5DV)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]