Νοσοκομείο Άρτας:Οι γιατροί και ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητούν ανάκληση μετακίνησης πνευμονολόγου στην Έδεσσα

 


Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όπως είναι γνωστό αναγκάστηκε να λειτουργήσει Τμήμα COVID μέσα σε 24 ώρες μετά την διακομιδή θετικών ασθενών του Ιδιωτικού γηροκομείου στις 31/10/20 & 01/11/20. Εκείνες τις μέρες το νοσοκομείο κλήθηκε να διαχειριστεί με εντολές ανωτέρων καταστάσεις που δεν ήταν έτοιμο ούτε σε επίπεδο προσωπικού ούτε χωροταξικά. Παρά τα προβλήματα και τις εντάσεις με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων δημιουργήθηκε ένα τμήμα COVIDμε την αναγκαστική αναστολή της Πνευμονολογικής κλινικής αλλά έγινε μια αρχή όταν δίπλα μας τα Γιάννενα ήταν στο κόκκινο και στη χώρα ξεκινούσε η 2η καραντίνα. Οι Ιατροί της Πνευμονολογικής κλινικής 4 (τέσσερις)στον αριθμό ανέλαβαν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του τμήματος το οποίο νοσηλεύει κατά μέσο όρο 15 άτομα (πληρότητα 100%). Στο τμήμα ανήκει και ο θάλαμος αρνητικής πίεσης 4 κλινών (τύπου Μ.Α.Φ.) όπου παρακολουθούνται οι πιο βαρέως πάσχοντες.  Την ίδια στιγμή οι 4 Παθολόγοι καλύπτουν εκτός από την κλινική τους και όλα τα Πνευμονολογικά περιστατικά.

Σε αυτές τις συνθήκες ξαφνικά στις  18/12/20 στις 17:00 με email από τον Διοικητή του νοσοκομείου, ειδοποιήθηκε η εφημερεύουσαστο Τμήμα COVID, Πνευμονολόγος Διευθύντρια Βιργινία Αρχιμανδρίτη ότι θα πρέπει  σήμερα  το πρωί να παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Η ιατρός μας είναι μία από τους 6 (έξι) συναδέλφους που καλούνται να μετακινηθούν σε νοσοκομεία της Μακεδονίας. Είναι πραγματικά πρωτοποριακό να μετακινούνται οι ιατροίαπό νοσοκομεία ή τμήματα με οριακή στελέχωση, που υπόδύσκολεςσυνθήκεςλειτουργούν κλινικές COVID, σε άλλα νοσοκομεία 280 χιλιόμετρα μακριά χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

Μας προκαλεί εντύπωση ο «επιτελικός σχεδιασμός» αντιμετώπισης των τραγικών ελλείψεων του ιατρικού προσωπικού ιδιαίτερα στα Δευτεροβάθμια νοσοκομεία αλλά και ο τρόπος της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» που προσπαθεί να καταργήσει τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα επικαλούμενος την πανδημία.

Την ώρα που προσλήψεις ακούμε αλλά ιατρούς δε βλέπουμε. Την ώρα που η Βόρεια Ελλάδα υποφέρει εδώ και δύο μήνες. Το υπουργείο επιλέγει με μπαλώματα και αποδυναμώνοντας τα μισά νοσοκομεία να υποστηρίξει τα υπόλοιπα.

Επιτέλους ας σταματήσουν να μιλάνε για πόλεμο οι άνθρωποι που προτεραιότητα τους ήταν να ανοίξουν τα «νυχάδικα».

Γνωρίζουμε καλύτερα από το υπουργείο τη σημερινή κατάσταση αφού στο μοναδικό που συμφωνούμε μαζί του, είναι ότι εμείς είμαστε στη πρώτη γραμμή. 


Ζητάμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης των συναδέλφων.

Ζητάμε επιτέλους να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός για να σταματήσει καθημερινά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου να μοιράζει μετακινήσεις.


Τριμελή Επιτροπή

Γκιόκα Ελένη

Λαγός Νικόλαος

Πασσιάς Ιωάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]