Έργα Ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού Δήμων Ιωαννιτών και Πρεβέζης


Η διενέργεια ανοικτών ηλεκτρονικών δημόσιων διαγωνισμών για τα έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης του οδοφωτισμού των Δήμων Ιωαννιτών και Πρεβέζης μέσω του μηχανισμού ELENA, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.  Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι διακηρύξεις των δύο έργων συντάχθηκαν με τους καλύτερους δυνατούς όρους, τόσο για την εξασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής ενδιαφερομένων, όσο και για διεύρυνση του οφέλους που θα έχουν οι Δήμοι. «Έχουμε εξετάσει τους αντίστοιχους διαγωνισμούς που έχουν γίνει σε άλλους δήμους της χώρας. Αυτό που κάναμε είναι το καλύτερο. Η έκπτωση που μπορεί να δοθεί είναι άνω του 65% της ενεργειακής απόδοσης και ότι επιπλέον προκύψει θα είναι προς όφελος των δήμων», τόνισε, ενώ υπενθύμισε ότι ήδη οι προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 


Ο προϋπολογισμός του έργου: (Παροχή υπηρεσιών Αναβάθμισης  της Ενεργειακής Απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού Φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών»   ανέρχεται σε 19.192.214 ευρώ. 


Ο προϋπολογισμός του έργου: (Παροχή υπηρεσιών Αναβάθμισης  της Ενεργειακής Απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού Φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας»   ανέρχεται σε 8.956.139 ευρώ. 


Άλλες αποφάσεις


 Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, έλαβε και τις  παρακάτω αποφάσεις:

 Ενέκρινε τη διαδικασία για την κατασκευή των έργων:

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης της οδού Αγία Κυριακή – Πετούσι Παρδαλίτσα, προϋπολογισμού 225.000 €.

Άμεση αποκατάσταση Ε.Ο Ιωαννίνων – Πρέβεζας θέση Μιχαλίτσι προϋπολογισμού 120.000 €.

Ανέγερση σχολικών μονάδων στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ΄Γ. Χατζηκώστα  για  την μετεγκατάσταση  και λειτουργία 2 σχολικών μονάδων (1ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και ΣΑΠ) προϋπολογισμού 339.100 €.

Ανέδειξε  τον οριστικό ανάδοχο (Βασίλειος Κούγκουλης & ΣΙΑ Ο.Ε.) του έργου: «Βελτίωση της οδού Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης (Πλαγιά) - Μονή Παναγιάς Κλαδόρμης - Φούρκας προς εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων», προϋπολογισμού 190.000 €   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]