Παραμονή Χριστουγέννων: Τα πρόστιμα για οικοδεσπότη και καλεσμένους για πάνω από 9 άτομα στο ρεβεγιόν

 


Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις αντιμετωπίζουν όσοι οργανώσουν ή βρεθούν καλεσμένοι σε ρεβεγιόν πάνω από 9 άτομα την παραμονή ή ανήμερα των Χριστουγέννων.Αντιμέτωπος με βαρύτατα πρόστιμα και ακόμα και ποινικές κυρώσεις θα βρεθεί αντιμέτωπος όποιος ιδιοκτήτης σπιτιού διαπιστωθεί ότι συγκέντρωσε στο ρεβεγιόν της παραμονής των Χριστουγέννων ή οποιαδήποτε άλλη μέρα περισσότερα από εννέα άτομα ή παραβεί οποιοδήποτε από τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.


Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά σε παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών.


Προβλέπει επίσης βαρύτατες ποινές, ιδιαίτερα αν από την παραβίαση προκύψει μετάδοση ασθένειας και ακόμα βαρύτερες αν υπάρξει θάνατος.


Το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη του ρεβεγιόν είναι 3.000 ευρώ και για τους καλεσμένους 300 ευρώ. Αν δε η παραβίαση του μέτρου γίνεται για δεύτερη φορά, το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη φτάνει τα 10.000 ευρώ.Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία μπορεί να κάνει ελέγχους στα σπίτια έπειτα από επίσημη καταγγελία. 


Τι ισχύει για τη μετακίνηση την παραμονή των Χριστουγέννων

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 


Η μετακίνηση επιτρέπεται με τον κωδικό SMS 6 στο 13033 αυστηρά μέχρι τις 22:00


Οι πολίτες που θα μετακινηθούν πρέπει να στείλουν SMS για τη μετακίνησή τους και προς και από το σπίτι όπου θα κάνουν ρεβεγιόν 

πηγή ieideisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]