ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Παπαευαγγέλου:Στόχος να γυρίσουν τα παιδιά στα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου Δεν υπάρχουν σκέψεις για διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες

 


Κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπ.Υγείας  για την πανδημία  η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου απαντώντας σε ερώτηση   για το ποια είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα αξιολογηθούν προκειμένου στις 7 Ιανουαρίου να ανοίξουν τα σχολεία  και κατά πόσο  η διαφορετική επιβάρυνση που παρατηρείται  σε περιοχές της χώρας, μπορεί ίσως να οδηγήσει σε απόφαση ανοίγματος σχολικών μονάδων σε διαφορετικό χρόνο ανά Περιφέρεια απάντησε πως στόχος είναι όλα τα παιδιά να γυρίσουν στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου και το άνοιγμά τους θα είναι οριζόντιο.

Αναλυτικά η .Παπαευαγγέλου ανέφερε:

"Νομίζω ότι πολλές φορές έχει ειπωθεί ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα γιατί τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, που δεν είναι άλλο από τα θρανία τους.


Είναι επίσης σαφές ότι ο βασικός λόγος που κλείσαμε τα σχολεία δεν είναι η μετάδοση μέσα στα σχολεία, ιδιαίτερα για την Πρωτοβάθμια, αλλά το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που είχαμε στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό ήταν που μας ανάγκασε να εισηγηθούμε στην Πολιτεία το κλείσιμο των σχολείων.


Στόχος μας είναι στις 7 Ιανουαρίου να γυρίσουν όλα τα παιδιά στα θρανία τους. Δεν υπάρχουν σκέψεις για διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]