ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αυξημένη κατά 20% η κινητικότητα στο 2ο lockdown

 


"Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή .

Πιο αργή από όσο αναμενόταν  εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό ,τον κορωνοϊό .

Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια .

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου  όρου των κρουσμάτων .

Επίσης  οι   καταλελειμμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών covid-19.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση σε 1609 κρούσματα  έναντι 2352 κρουσμάτων στο διάστημα 5 έως 11 Νοεμβρίου και 2674 κρουσμάτων στο διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου οπότε και σημειώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος  νέος αριθμός κρουσμάτων .

Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4008 ανθρώπους έναντι 4079 στις 20 Νοεμβρίου ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών του δείκτη εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί στις 343 έναντι 447 την ίδια ημερομηνία με τις εισαγωγές να είναι ισοσκελισμένες με τα εξιτήρια ."ανέφερε νωρίτερα   κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]