Πολύτιμη βοήθεια σε 16 μονάδες υγείας .....από την ΠΕΔ Ηπείρου!

 


Υγειονομικό υλικό σε 16 μονάδες υγείας της Ηπείρου προσφέρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, μετά από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην προ μηνών απόφαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, να ενισχύσει οικονομικά, με το ποσό των 12.000 ευρώ τα νοσοκομεία της περιοχής, επίσης για να έχουν τη δυνατότητα προμήθειας υγειονομικού εξοπλισμού για τις τρέχουσες, αυξημένες ανάγκες τους.

Το υγειονομικό υλικό παρέλαβε σήμερα Τρίτη (29.12.2020), ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης και θα διανεμηθεί άμεσα, σε κάθε μονάδα για την οποία προορίζεται.

Με βάση την εν λόγω απόφαση, διατέθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε μια από τις 16 μονάδες υγείας που έκριναν οι δημοτικές αρχές ότι έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, το υγειονομικό υλικό διατίθεται στα Κέντρα Υγείας Αγνάντων, Άνω Καλεντίνης, Βουλγαρελίου, Βουτσαρά, Δελβινακίου, Δερβιζιάνων, Ηγουμενίτσας , Θεσπρωτικού, Καναλακίου, Μαργαριτίου, Μετσόβου, Παραμυθιάς, Πάργας, Πραμάντων, Φιλιππιάδας και στο ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών. 

Στα είδη του υγειονομικού υλικού που δίνεται στις μονάδες υγείας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 4.400 μάσκες μιας χρήσεως με λάστιχο, περίπου 200 συσκευασίες αντισηπτικού χεριών, 120 ποδιές ολόσωμες (non woven) και 75 στολές ολόσωμες, 145 ασπίδες προστασίας 3D πολλαπλών χρήσεων, 50 νεφροειδή χάρτινα μιας χρήσεως, 110 μάσκες νεφελοποίησης ενηλίκων, 500 ζευγάρια γάντια, γυαλιά προστασίας και 100 μάσκες FFP2, πιεσόμετρα, στηθοσκόπια κτλ. και τέλος, δύο απινιδωτές. 

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης τονίζει τα εξής: «Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα των μονάδων υγείας των περιοχών μας. Διαπιστώνουμε συχνά, ακούγοντας τα παράπονα και τα αιτήματα των ανθρώπων που υπηρετούν σε αυτές τις μονάδες, πόσο μακριά βρίσκονται τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο θεσμός εξουσίας που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στην τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται πρώτη αυτά τα προβλήματα και με την απόφασή της αυτή, καθώς και με την προ μηνών αντίστοιχη πρωτοβουλία της, η διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κάνει το ελάχιστο για να συμβάλλει στην καλή λειτουργία αυτών των μονάδων, προς όφελος των συνδημοτών μας. Η τωρινή μας κίνηση έχει επιπρόσθετη αξία, ιδιαίτερα στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, ενόψει και της έναρξης των εμβολιασμών, για τους οποίους πολλά από αυτά τα Κέντρα Υγείας θα αποτελέσουν κέντρα αναφοράς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]