ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εν μέσω πανδημίας αφήνουν απλήρωτους υγειονομικούς KAI αντί για ενίσχυση με γιατρούς, τους μετακινούν σε άλλα νοσοκομεία

 


Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΓΝΙ Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

( Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Εν μέσω Πανδημίας αφήνουν απλήρωτους υγειονομικούς KAI  αντί για ενίσχυση με γιατρούς, τους  μετακινούνε σε  άλλα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 


Η εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας του συστήματος υγείας  για το 2ο  κύμα έχει αποδειχτεί και στο Γ.Ν. Χατζηκώστα. Το ότι όμως συνεχίζουν να υποτιμούν τις ανάγκες υγειονομικών και ασθενών, ακόμη και σήμερα υπερβαίνει κάθε όριο ανοχής. 

 Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα ό,τι μέτρα πάρθηκαν, πάρθηκαν άτσαλα  στο και πέντε! 

---Με δανεικό προσωπικό 3 παθολόγους από την πρωτοβάθμια Υγεία και εξάντληση των παθολόγων του νοσοκομείου, για να ανοίξουν απλές κλίνες covid, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα ΤΟΜΥ αποκλείοντας ασθενείς από την ελάχιστη παροχή υγείας που είχαν μέχρι τώρα!

---Με δανεικές υποδομές με την αναστολή λειτουργίας του Πολυδύναμου, στέλνοντας δεκάδες ασθενείς με πρόβλημα εξαρτήσεων στην Κέρκυρα.

---Με ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού την τελευταία στιγμή χωρίς καν να προλάβουν να εκπαιδευτούν! Τις μισές ακόμα κι από αυτές που είχε ζητήσει η διοίκηση του νοσοκομείου.! 

---Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, 

την στιγμή που απαιτείται ακόμα περεταίρω  ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, μετακινούνε γιατρούς από το Χατζηκώστα σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας: 2 Αναισθησιολόγους στο ΠΓΝΙ για την λειτουργία της 2ης ΜΕΘ covid. Το αποτέλεσμα είναι τα τακτικά χειρουργεία να μειώνονται στο ελάχιστο την ίδια στιγμή που έχουν δραστική μείωση και στο ΠΓΝΙ. Εγκαταλείπουν χωρίς χειρουργική θεραπεία εκατοντάδες ασθενείς και στέλνουν πελατεία στα ιδιωτικά κέντρα .Δημιουργείται με επείγουσα διαδικασία ΜΕΘ covid στο Πολυδύναμο;;; Με ποια επάρκεια ιατρονοσηλευτικού προσωπικού θα λειτουργήσει;;;

Ταυτόχρονα μπαλώνουν  παροδικές τρύπες μετακινώντας δύο ακτινολόγους στο ΓΝ Φιλιατών. 

 Αυτή είναι η ενίσχυση που χωρίς ντροπή η κυβέρνηση και το επιτελείο της επικαλούνται.!!!! Μετατρέπουν το Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο μιας νόσου, αφήνουν στο έλεος τους άλλους ασθενείς ,ακόμα και με σοβαρές ασθένειες!!!

----Επιπλέον, χωρίς ντροπή,  την ίδια στιγμή που αποκαλούν  ήρωες τους υγειονομικούς αφήνουν απλήρωτους εδώ και 1,5 μήνα  τους επικουρικούς  που προσλάβανε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τους συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί μέσω της περιφέρειας Ηπείρου για το Πολυδύναμο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ και ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την στιγμή που η πανδημία με τον πιο τραγικό τρόπο φέρνει  στην επιφάνεια την κατάρρευση του εμπορευματοποιημένου δημόσιου  συστήματος υγείας, με εκατόμβες νεκρών στη χώρα μας, ακόμη και  με υγειονομικούς να έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη, η κυβέρνηση  συνεχίζει το έγκλημα για να πάει παραπέρα την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας. 


----Εν μέσω πανδημίας, και παρά τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει φέτος 500 εκατομ. ευρώ λιγότερα .Από τα 4,829 δισ. ευρώ που δόθηκαν φέτος (2020) για το υπουργείο Υγείας (εκ των οποίων τα 523 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις για τον COVID-19), του χρόνου το 2021, οι δαπάνες αναμένονται να είναι 4,257 δισ., εκ των οποίων μόλις τα 131 εκατομμύρια  παρεμβάσεις covid. Τι προκύπτει από το λογαριασμό; Οτι αν αφαιρέσει κανείς τα προσωρινά και ανεπαρκή μπαλώματα, με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει όπως - όπως τα χάλια, το 2021 οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι ακόμα πιο κάτω κι από φέτος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ!

----Η πιο εκκωφαντική απόδειξη για  το ότι  η διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων είναι πάνω και  από τις ζωές των ασθενών , είναι η ασυλία που προσέφερε για μήνες η κυβέρνηση στις ιδιωτικές κλινικές. Ενώ εξαρχής θα έπρεπε να υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης ενιαίος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ένταξη του ιδιωτικού τομέα με επίταξη χωρίς αποζημιώσεις, 

Ακόμα και τώρα που ο λαός καλείται να κάνει εκ νέου θυσίες, η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει παζάρια με τους κλινικάρχες και τους δίνει τελικά πανωπροίκια, «επιτάσσοντας» με ενοικίαση μόνο 2  μικρές ιδιωτικές κλινικές, αφήνοντας τα ιδιωτικά μεγαθήρια στο απυρόβλητο.

Φανερώνεται πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική άποψη για δυνατότητα αρμονικής συνύπαρξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υγείας, που στήριξαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και αναδεικνύεται ότι το αίτημα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας είναι το μόνο σωτήριο για το λαό μας.


Δεν μας πτοεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός! Καταγγέλλουμε το γεγονός της προσπάθειας συλλογής προσωπικών δεδομένων στοιχείων ασθενών από τη Διοίκηση, ασθενών που προσήλθαν στα ΤΕΠ μετά τη βάρβαρη καταστολή των συμβολικών κινητοποιήσεων του ΕΚΙ και των φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων στις 17 Νοέμβρη . Αλήθεια με ποιανού εντολή έγινε;;;


• Τώρα να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι!

• Να σταματήσουν οι μετακινήσεις! Η ανακύκλωση του προσωπικού δεν αποτελεί ενίσχυση του ΕΣΥ! Να ανακληθεί η επικίνδυνη απόφαση περιορισμού των τακτικών χειρουργείων.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό και σε όλο το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό! Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων!

• Επίταξη πραγματική, άνευ όρων  του Ιδιωτικού τομέα!

• Επαρκή μέτρα προστασίας με περιοδικούς ελέγχους του προσωπικού.

 •Ένταξη στα ΒΑΕ. 

•Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού! 


Στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα του λαού απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ!


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]