ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ερώτηση για το κόστος των τεστ covid στο Δήμο Ιωαννιτών κατέθεσε η Όλυ Τσουμάνη

 


Προς

τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Αρλέτο

(Δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων  κ. Παπαγεωργίου)


ΘΕΜΑ :  Παροχή πληροφοριών και όλων των σχετικών εγγράφων για τις απευθείας αναθέσεις  25  και 350 δειγμάτων αντίστοιχα, ανίχνευσης του ιού  SARS-COV-2

ΣΧΕΤ . :  

1. Η παράγραφος 8, του άρθρου 10 «Υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοτικών συμβούλων» του ΦΕΚ 661/Β/20.04.2011 με τίτλο : «Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου»

2. Η με ΑΠ 68067/30-10-20 απόφαση Δημάρχου για απευθείας ανάθεση υπηρεσίας «Λήψη 25 δειγμάτων και εργαστηριακός έλεγχος για την ανίχνευση του ιού SARS-COV-2» με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση 

3. Η με ΑΠ 71155/10-11-20 απόφαση Δημάρχου με θέμα «Απευθείας ανάθεση της εργασίας με τίτλο : «Λήψη δειγμάτων και εργαστηριακός έλεγχος για την ανίχνευση του ιού SARS-COV-2 (επιχορήγηση και κάλυψη αναγκών COVID-19) 


Κύριε Πρόεδρε, 

Λάβαμε  γνώση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής της δημοσίευσης των δύο αποφάσεων Δημάρχου με τις οποίες η λήψη ενός δείγματος και ο εργαστηριακός έλεγχος για την ανίχνευση του ιού στοίχισε στο Δήμο μας 95€ σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ενώ με επόμενη απόφαση δημάρχου η ίδια εργασία στοίχισε  37,98€ σε διαδικασία απευθείας ανάθεσης στην οποία συμμετείχαν 11 διαγωνιζόμενοι.

 Ουσιαστικά στην πρώτη περίπτωση έγινε απευθείας ανάθεση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με κόστος 250% μεγαλύτερο από τη δεύτερη περίπτωση.

Αν είναι κάτι που καθιστά ακόμα πιο ανησυχητική αυτή την κατάσταση είναι ότι το ίδιο εργαστήριο που ανέλαβε να κάνει τη λήψη και τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων για 95€/δείγμα, όταν συμμετείχε στη δεύτερη διαδικασία έδωσε τιμή προσφοράς 75€/δείγμα. 

Επειδή ο χώρος των εργαστηριακών ελέγχων δυστυχώς κινείται με τους κανόνες της αγοράς, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται υλικά και μέθοδοι υψηλής ακρίβειας στην ανίχνευση αλλά και υλικά και μέθοδοι χαμηλότερων προδιαγραφών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αποτελέσματα. 

Επειδή αντιλαμβανόμαστε την επείγουσα, την πραγματική,  ανάγκη να γίνονται τεστ στους εργαζόμενους του Δήμου μας, πράγμα που αποτελεί και δικό μας αίτημα. 

Με δεδομένο όμως  ότι η διαχείριση των χρημάτων του Δήμου είναι στην πράξη διαχείριση χρημάτων που έχουν υφαρπαχτεί από τα λαϊκά στρώματα μέσω της φορολογίας, δηλαδή είναι χρήματα του λαού αυτά που καλείστε να διαχειριστείτε σας καλούμε να μας δώσετε αντίγραφα : 

1. Της μελέτης από την οποία προέκυψε η τιμή των 95€ ανά δείγμα.  

2. Των πιστοποιήσεων και των προδιαγραφών των μεθόδων που ακολουθούνται στα τεστ των δύο εργαστήριων, τέτοια που να αποδεικνύουν ότι η διαφορά του 250% δεν είναι σε βάρος της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων.

3. Συνοπτική έκθεση των διαδικασιών που ακολουθήσατε ώστε να καταλήξετε στην τιμή των 95€/δείγμα  στην απευθείας ανάθεση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, τη στιγμή που η εταιρία έδωσε τιμή προσφοράς 75€/δείγμα στη δεύτερη ανάθεση. 

Παρακαλώ για την πρωτοκόλληση του παρόντος και την αποστολή του σχετικού αριθμού. 

Ιωάννινα, 12 Νοεμβρίου 2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Όλυ Τσουμάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]