Ερυθρός Σταυρός:Συμμετοχή του Π.Τ. Ιωαννίνων στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου


Το Π.Τ. Ιωαννίνων του Ε.Ε.Σ. συμμετείχε την Πέμπτη 05/11/2020 στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων με  θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση φαινομένων (Πλημμύρες-Κατολισθήσεις-Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2020 - 2021».

Στη συνεδρίαση προήδρευε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και συντόνιζε ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος, ενώ συμμετείχε πλήθος φορέων της περιοχής, όπως ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, ο Υποδιοικητής της 8ης Μεραρχίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων, Ζαγορίου, Ζίτσας, Μετσόβου, Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου και Δωδώνης, εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών, των αυτοκινητοδρόμων, του ΔΕΔΗΕ κ.α.

Στη συζήτηση της συνεδρίασης κυριάρχησαν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία έχει δημιουργήσει νέους όρους και δεδομένα στην εκδήλωση των φυσικών φαινομένων και επισημάνθηκε από το σύνολο των φορέων ότι η προσοχή και η προετοιμασία πρέπει να επικεντρωθεί, όχι μόνο στις χιονοπτώσεις με τις οποίες η χειμερινή περίοδος είναι συνυφασμένη στην Ήπειρο, αλλά και στα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα.

Με την παρέμβαση του εκπροσώπου του Τμήματος, κ. Δημήτρη Αλεξίου, Γραμματέα του Δ.Σ., ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για τις δυνατότητες συνδρομής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ έγινε γνωστό στο σύνολο των φορέων ότι ο Ε.Ε.Σ. θα βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή και υψηλή ετοιμότητα για το σύνολο της χειμερινής περιόδου και στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, με παρέμβασή του ο Προϊστάμενος της Α.Δ.Π.Π. κ. Μαυρογιώργος, εξήρε το έργο του Ε.Ε.Σ. και την άμεση ετοιμότητα που επέδειξε και την άριστη συνεργασία με την Π.Π. από την έναρξη της πανδημίας, καθώς και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που πέρασε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]