ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Ιωαννιτών:Σε προτεραιότητα περιβάλλον και πρωτογενής τομέας



Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Ήδη τους προηγούμενους μήνες ολοκληρώθηκε μία σειρά παρεμβάσεων τις οποίες παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος ήδη οι βάσεις έχουν τεθεί ώστε το επόμενο διάστημα να γίνουν ακόμη περισσότερα.

«Βασική προτεραιότητα αλλά και ανάγκη για την περιοχή αποτελεί η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Πέρα από τις παρεμβάσεις που έγιναν βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση των δημοτικών αγροτικών εκτάσεων. Ήδη ορισμένες έχουν μισθωθεί ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την δημιουργία τράπεζας αγροτικής γης.

Φυσικά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν ο Δήμος θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων, αναπόσπαστο κομμάτι άλλωστε της τοπικής γαστρονομίας», τόνισε.

Τον αναλυτικό απολογισμό για τον πρωτογενή τομέα, το περιβάλλον και την λίμνη και τις Λαϊκές αγορές έκανε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας. 

 

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας ο σχεδιασμός για τον πρωτογενή τομέα ξεκίνησε σχεδόν από μηδενική βάση. Σήμερα οι πέντε βασικοί άξονες που τον διέπουν είναι:

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΩΝ

Στη διάρκεια της πανδημίας η υποστήριξη των αγροτών είναι αναγκαία όσο ποτέ. Προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα τους  στο μέτρο του δυνατού, στα καθημερινά τους προβλήματα τόσο τους χειμερινούς μήνες όσο και το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα αποκαταστήσαμε προβλήματα στην προσβασιμότητα δεκάδων αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Σταθήκαμε δίπλα στις αγροτικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και άμεσα δώσαμε λύσεις στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα. Αντιμετωπίσαμε σχεδόν όλα τα προβλήματα λειψυδρίας των αγροτικών μονάδων, τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταφέροντας τους πόσιμο νερό. Συνεργαστήκαμε με την περιφέρεια Ηπείρου και διαμορφώσαμε εκτάσεις προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βοσκή από τους τοπικούς κτηνοτρόφους και προωθήσαμε ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθούν κατεστραμμένες ομβροδεξαμενές στα ορεινά του Δήμου. Πρέπει να αναφέρουμε ότι τα ανταποδοτικά τέλη που ψηφίστηκαν την προηγούμενη χρονιά μειώθηκαν για τις αγροτικές μονάδες από 30% έως 70%, ανάλογα την περίπτωση


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]