ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αναστολή Χειρουργείων στο ΕΣΥ Μία άφρων και επικίνδυνη επιλογή για το ΕΣΥ και την κοινωνία


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε δια του κ. Χαρδαλιά, με κρυπτόμενη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη μείωση των χειρουργείων στο ΕΣΥ κατά 80% στις περιοχές υψηλού κινδύνου και κατά 20% στις επιτηρούμενες περιοχές.

Πρόκειται για ένα μέτρο ασυλλόγιστο, που δεν υπακούει σε καμία επιστημονική λογική, με σχεδόν βέβαιο αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας του πληθυσμού στις άλλες παθήσεις. Γιατί οι παθήσεις δεν κρύβονται με τα υβριδικά lockdown. Αντίθετα επιδεινώνονται και επιπλέκονται. Ταυτόχρονα, είναι ένα μέτρο που μετατρέπει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε νοσοκομεία μίας νόσου.

Πρόκειται για μέτρο με πρόδηλο ταξικό πρόσημο, αφού αυξάνει κατακόρυφα την ανισότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας για τους μη έχοντες πολίτες, ενώ παράλληλα κλείνει το μάτι στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να κερδοσκοπήσει σε βάρος των πολιτών που πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μέτρο με εμφανή μετακύλιση ευθυνών στους  νοσοκομειακούς γιατρούς, διότι θα δρομολογήσει αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ασθενών και νοσοκομειακών γιατρών  για τον πρέποντα χρόνο αντιμετώπισης τους, αφού το Υπουργείο δεν φρόντισε εν όψει του 2ουκύματος της πανδημίας να εκδώσει εθνικές οδηγίες για την προτεραιότητα αντιμετώπισης των παθήσεων.

Μέτρο προκλητικής αδιαφορίας και αποποίησης ευθυνών για την έκβαση της υγείας των πολιτών, εφόσον είναι βέβαιο ότι οι ήδη επιβαρυμένες χρονικά λίστες των ασθενών θα αυξηθούν περισσότερο, με συνακόλουθη αύξηση των επειγόντων περιστατικών.

Μέτρο πανικού και έλλειψης ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με σκοπό αφενός την μετακίνηση προσωπικού από τα χειρουργεία προς ΜΕΘ και πτέρυγες covid, προς ΤΕΠ και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και ταυτόχρονα τη μετατροπή κλινών των Χειρουργικών Τμημάτων σε κλίνες covid.

Μέτρο συγκάλυψης της τεράστιας κυβερνητικής ευθύνης  για την μη έγκαιρη ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό, κτιριακές υποδομές και χρηματοδότηση.

 

ΖΗΤΑΜΕ


  Διατήρηση και προστασία της μη covid λειτουργίας των νοσοκομείων.

  Διασφάλιση του ΕΣΥ από τη συνθλιπτική πίεση, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις 

ανάγκες του πληθυσμού.

  Ενίσχυση του ΕΣΥ και οργάνωση της λειτουργίας covid του συστήματος, με τρόπο που να εξυπηρετεί τους ασθενείς με COVID-19 αλλά ταυτόχρονα να μην υπονομεύει την τακτική λειτουργία του.

  Την άμεση ανακοίνωση ενός έκτακτου σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας που να περιλαμβάνει άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, άμεση εμπλοκή των δομών της ΠΦΥ για την πρόληψη, έλεγχο και παρακολούθηση των ήπιων περιστατικών και των ευάλωτων ομάδων.

  Την επίταξη όλων των κλινών του  ιδιωτικού τομέα με όρους δημοσίου συμφέροντος και ένταξη των ιδιωτών γιατρών  σε αυτό.


Σε κάθε περίπτωση, εμείς σαν νοσοκομειακοί γιατροί θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να περιθάλψουμε τους ασθενείς, να μειώσουμε τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας στην κοινωνία και να ακυρώσουμε την κυβερνητική πολιτική στην πράξη.


Τα μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ


Γιαννάκενας Κώστας

Κατσιγιαννόπουλος Κώστας

Καφετζάκης Αλέξανδρος

Λιβαδάς Κώστας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]