Η ΑΔΕΔΥ Άρτας για την αυριανή απεργία

 


Όσο εξαπλώνεται η πανδημία, τόσο γίνεται πιο ξεκάθαρο σε όλους μας ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της υγείας και την ευημερία του λαού. Η κυβερνητική πολιτική περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις δαπανών για τα δημόσια αγαθά, φτωχοποίηση, κερδοφορία του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων, αυταρχισμό, καταστολή, βία, περιορισμό των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ, στήριξη της δημόσιας παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας, βελτίωση  της συγκοινωνίας και χορήγηση των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας, προστασία των θέσεων εργασίας, προστασία των οικονομικά αδύναμων και των ανέργων.

Αυτή την στιγμή στη Βουλή είναι ο προϋπολογισμός του 2021 που ξεκάθαρα αποτυπώνει τις προθέσεις καθώς μειώνει δραστικά τις δημόσιες δαπάνες, με εμβληματική την μείωση των δαπανών για την υγεία να είναι στο μισό δις. Στην σειρά είναι το αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση έρχεται να συμπληρώσει στους πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ, με όσα… ξέφυγαν από στους προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αφήνοντας τους εργαζόμενους παντελώς στο έλεος των εργοδοτών, ενώ ταυτόχρονα θέλει να δώσει και την χαριστική βολή στην συνδικαλιστική δράση ουσιαστικά ποινικοποιώντας την συλλογική δράση σε οποιοδήποτε επίπεδο και μορφή.

Απεργούμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!

ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Το ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, στις 10:30 το πρωί θα παραβρεθεί στην πύλη του Νοσοκομείου μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των ΚΥ ν.Άρτας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Άρτα, Νοέμβρης2020

Για το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γεωργούσης Λεωνίδας Αμπελογιάννη Βάσω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]