Ιωάννινα:Αστυνομία και Συμβουλευτικό ........ μια "γροθιά" για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών [βίντεο]

[βίντεο -επιμέλεια :Xάρης Πετρίδης]
Παγκόσμια ημέρα σήμερα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών   ,ένα πρόβλημα που αφορά όλους μας ...αφού δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο και δεν αφορά μόνο το άτομο που την υφίσταται. Δεν πρόκειται για ατομική υπόθεση, αλλά για ένα  κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί τη συνεργασία και κινητοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμησή του. Εκδηλώνεται σε κάθε γωνιά της γης, σε γυναίκες ανεξαρτήτου εκπαιδευτικής, οικονομικής, οικογενειακής ή άλλης κατάστασης. Υπενθυμίζεται ότι  από το 1999, με στόχο την ανάδειξη της σοβαρότητας, αλλά και της έκτασης του προβλήματος ο ΟΗΕ ανακήρυξε  την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα   έγιναν   στα Ιωάννινα κοινές δηλώσεις από εκπρόσωπο του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα ,όπως είπε  η  εκπρόσωπος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων παρόλο που η εποχή μας είναι γεμάτη κατακτήσεις η βία κατά των γυναικών δυστυχώς παραμένει επίκαιρο θέμα  αποτελώντας "κηλίδα" για τον πολιτισμό της χώρας μας 
Η οποιαδήποτε μορφής βία δεν είναι ιδιωτικό θέμα που αφορά το θύμα και μόνο αλλά  είναι ένα πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις ,σημείωσε η  η.Μπαντή   υπογραμμίζοντας  συνάμα πως για την Ελληνική Αστυνομία το πρόβλημα αυτό αποτελεί έναν από τους κεντρικούς άξονες δράσης της .


Δείτε  αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί   όλα όσα είπε μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ η  εκπρόσωπος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων,υπαρχιφύλακας Μαρία Μπαντή .


Για το πολύτιμο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιωαννίνων που  εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ)  καθώς και για το φαινόμενο της βίας που βιώνει μερίδα γυναικών   αναφέρθηκε η νομικός κ.Παπαγεωργίου .


Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε   η κ.Παπαγεωργίου στο βίντεο που ακολουθεί 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]