ΥΠΕΘΑ προς Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου:Η φρουρά Ιωαννίνων θα συνεχίζει να λαμβάνει πολύ λιγότερα μόρια ....

 


......ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ- ΧΑΛΚΙΔΑ -ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ...



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ..ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ :

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ...ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟ Η ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ...ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ

 

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Αναφορών 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Τηλ: 2106598- 278, 282, 285 FΑX: 210-6552035 e-mail: nomgkbe@mod.mil.gr Φ.900α/4855/17367 Αθήνα, 05 Νοεμβρίου 2020 Σελίδες: Δύο (2)  

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Σταύρο Ελ. Καλογιάννη 

 ΥΠΕΘΑ/Γραφείο ΥΕΘΑ ΥΠΕΘΑ/Γραφείο ΥΦΕΘΑ ΥΠΕΘΑ/Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 

 ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος 

 ΣΧΕΤ.: Αναφορά  81/14-10-2020 της Βουλής των Ελλήνων 

 

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Σταύρος Ελ. Καλογιάννης με θέμα «Μοριοδότηση Στρατιωτικών Φρουράς Ιωαννίνων», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: Το πλαίσιο των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζεται από το ν. 3883/2010 (Α΄87) και εξειδικεύεται με την Υπουργική Απόφαση, υπό στοιχεία, Φ.411/1/294483/Σ.797/14 Φεβ 18/ΓΕΕΘΑ (Β΄468).   Η Φρουρά των Ιωαννίνων, βρίσκεται στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηπείρου. Σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 5 του ως άνω Νόμου, τα αντικειμενικά κριτήρια συνιστούν πλέγμα παραγόντων, που συντιθέμενοι επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών και σχετίζονται με την απόσταση από την παραμεθόριο, τον πληθυσμό της περιοχής, την απόσταση από την έδρα του Δήμου, τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, τα μέσα μεταφοράς και τις κλιματολογικές συνθήκες. Περαιτέρω, τα Ιωάννινα σε σύγκριση με τη Φλώρινα και την Καστοριά πλεονεκτούν σημαντικά τόσο σε υποδομές, όσο και στους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Για το λόγο αυτό η μοριοδότηση τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των Φρουρών Καστοριάς και Φλώρινας. Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής αποτελεί την έδρα του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ καθώς και δύο Μειζόνων Σχηματισμών, ήτοι της ΑΣΔΕΝ και της ΑΣΔΥΣ, καθώς και Υπηρεσιών, Μονάδων-Ανεξάρτητων Υπομονάδων που εδρεύουν σε αυτή και έχουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και επιχειρησιακές απαιτήσεις, με μεγάλο αριθμό οργανικών θέσεων σύμφωνα με τους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ).  

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της μοριοδότησης δεν δύνανται να αποδεσμευθεί, μέσω της παρούσης διαδικασίας, λόγω της διαβάθμισης του «Απορρήτου» που φέρουν τα παραρτήματα της ως άνω Υπουργικής  Απόφασης.   

 

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]