ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΘΗ&ΦΥΤΑ-ΑΜΕΣΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Ιωάννινα:Μόνο ντροπή ....

 


Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να περιμένουν και κάποια που έχουν προτεραιότητα. Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να περιμένει γιατί εξευτελίζει την πόλη συνολικά, είναι η κατάσταση της κεντρικής πλατείας. 
Πέρασαν πάνω από  15 μήνες από τις προηγούμενες εκλογές και η κατάσταση στην πλατεία παραμένει σχεδόν στο ίδιο, άθλιο, επίπεδο. Όποιος βρει άλλη μια τέτοια περίπτωση στον πλανήτη, δηλαδή κεντρική πλατεία πρωτεύουσας πόλης να μένει επί χρόνια με σπασμένα τα πλακάκια του δαπέδου που τα κλωτσάνε οι περαστικοί περνώντας, ας μας το πει. Ο Δήμαρχος αλλά και ο Περιφερειάρχης που την έχει απέναντι, τι έχουν άραγε να πουν; Δεν ντρέπονται έστω και λίγο;
Τα συγκεκριμένα πλακάκια, που δεν θα τα έβαζε κανείς ούτε στην κουζίνα του σπιτιού του, έπρεπε να είχαν ξηλωθεί από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης της νέας Δημοτικής Αρχής, αφού επί χρόνια είχαν αφεθεί στη γνωστή άθλια κατάσταση. Αντ’ αυτού αντικαταστάθηκαν μόνο τα σπασμένα τα οποία ή έσπασαν και πάλι ή έσπασαν άλλα παραπέρα. Λες και δεν υπάρχουν ειδικές πλάκες για εξωτερικούς χώρους που θα μπορούσαν σε δέκα μέρες να τα είχαν αντικαταστήσει. 
Πόσο οξύμωρο ακούγεται, τοπικοί άρχοντες που δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε τα πλακάκια στην πλατεία να έχουν  όραμα για την πόλη του μέλλοντος; Ως πότε ο χρονικός ορίζοντας για έργα που προαναγγέλλονται, θα είναι από μερικά χρόνια μέχρι μερικές δεκαετίες;
Σε αντιδιαστολή με τα δικά μας, κάποιες φωτογραφίες  από το κέντρο της πόλης Πλέβεν της Βουλγαρίας, μιας πόλης των 108.000 κατοίκων, μας φέρνουν... κατάθλιψη. Αφήνουμε σ’ εσάς τον σχολιασμό.      
Η πλατεία επί Μπέγκα...
Η τωρινή της κατάσταση: 

και το Πλέβεν που λέγαμε: (προσέξτε τα συντριβάνια και κάντε     μια σύγκριση ή  

  φανταστείτε πώς θα ήταν αν...) 

Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]