Το ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία

 


Είσοδος ιδιωτιών στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας

Πολιορκητικός κριός κατά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και του δημόσιου συστήματος υγείας


Ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, σε τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ του ΠΙΣ και τους προέ-δρους των Ιατρικών Συλλόγων, ανακοίνωσε στις 9 Νοεμβρίου τη δυνατότητα πρόσ-ληψης ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για τις ανάγκες αντιμετώπισης   της πανδημίας, με δικαίωμα διατήρησης του ιατρείου τους και των  εξωνοσοκομειακών δραστηριοτήτων τους. Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο απροκάλυπτη ομολογία για την κυβερνητική ανεπάρκεια εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Αν λάβουμε υπ΄ όψη το νεοφιλελεύθερο ακροατήριο στο οποίο έγινε η ανακοίνωση, συμπεραίνουμε αβίαστα πως κίνηση του υπουργού Υγείας υποκρύπτει την έναρξη περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, χτυπώντας μία από τις θεμελιώδεις αξίες του, όπως η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, οι οποίοι είναι Δημόσιοι Λειτουργοί, ενταγμένοι σε ειδικό μισθολόγιο.

Η είσοδος στη λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ γιατρών με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις ουδέποτε απέδωσε, οπουδήποτε επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί, είτε παλαιότερα στην Ελλάδα (επί κυβέρνησης πατρός Μητσοτάκη το 1992), είτε στο εξωτερικό. 

Η ενέργεια της κυβέρνησης αποτελεί τεράστια προσβολή  για τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλων των βαθμίδων που σήκωσαν και συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. Αποτελεί προσβολή για τους επικουρικούς γιατρούς  που βλέπουν την κυβέρνηση να τους κοροϊδεύει θεσμοθετώντας εξωφρενικές αμοιβές, φοροα-παλλαγές και πλαίσιο εργασίας για ιδιώτες γιατρούς, που προφανώς θα έρθουν για να μείνουν, όπως εξάλλου υπόσχονταν προεκλογικά η κυβέρνηση για το «νέο ΕΣΥ».

Ζητάμε, εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων, την άμεση σύγκλιση του Γενικού Συμβου-λίου της ΟΕΝΓΕ, ώστε να προγραμματισθούν έκτακτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, Γενικές Συνελεύσεις και κάθε είδους αντιδράσεις για την κυβερνητική αυτή απόφα-ση. 

Η θέση μας γνωστή και πάγια:

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ  ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]