Καραντίνα:Δεν πληρώνονται 8 στα 10 πρόστιμα

 


Έσπασαν την καραντίνα αλλά δεν καταβάλλουν το τίμημα  αφού 8 στα 10 πρόστιμα δεν πληρώνονται σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ  η οποία  στο σημερινό της φύλλο  αναλύει και τους λόγους που επικαλούνται οι παραβάτες .
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάζει η εφημερίδα το 80% των προστίμων για μη χρήση μάσκας ,άσκοπες μετακινήσεις και μη αποστολή sms δεν καταβάλλεται από τους πολίτες   οι οποίοι παραπέμπουν την πληρωμή του προστίμου που τους επιβλήθηκε  στο μέλλον όταν ζητηθεί από την εφορία  .
Για το 16% των παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες επιτροπές ,με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και ειδικότερα για αναπνευστικά προβλήματα ή και βαρύτατες νόσους .
Παράλληλα το 55% των επιχειρήσεων εστίασης  στις οποίες έχει επιβληθεί πρόστιμο δεν έχουν καταβάλλει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων  χιλιάδων ευρώ ,επικαλούμενοι είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα είτε οικονομική δυσπραγία.
Από τις αρχές της πανδημίας έχουν διενεργηθεί πάνω από 3.000.000 έλεγχοι με το ποσοστό των παραβάσεων να υπολογίζεται σε 3%  ενώ τα βεβαιωμένα πρόστιμα υπολογίζονται σε 150.000 με τα οφειλόμενα ποσά να υπερβαίνουν τα 20 εκ.ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]