Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου

 


ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ  26  ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ  ΛΑΙΚΑ  ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η πανδημία στη χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και την ευθύνη γι’ αυτό φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση. Το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο, οι τραγικές ελλείψεις σε Υγεία  και Πρόνοια, η κατάσταση στα ΜΜΜ, η ασυδοσία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς, η υποταγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα επιχειρηματικά κέρδη είναι οι βασικές αιτίες που θρηνούμε σήμερα χιλιάδες νεκρούς.

Οι τραγικές αυτές ελλείψεις αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης Υγείας και Πρόνοιας εμφανίζονται με τραγικό τρόπο σήμερα. Το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης προσπαθεί να κρύψει την τραγική ευθύνη της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας και να φανερώσει την χρόνια επιδίωξή τους: την μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα. Δεν είναι θέμα ανικανότητας ή έλλειψης προγραμματισμού. Είναι υλοποίηση της πολιτικής που θέλει την καταστροφή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι απόψεις τους όπως : «δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία και ότι όλα πρέπει να είναι ιδιωτικά» (Μ. Ξαφά) και "τα μισά κρατικά νοσοκομεία πρέπει να γκρεμιστούν" (Μπ. Παπαδημητρίου) είναι συνέπεια της πολιτικής διάλυσης του συστήματος Υγείας από τον οδοστρωτήρα της ιδιωτικοποίησης παντού στην ΕΕ.

Καλλίτερη απόδειξη για τις προθέσεις τους αλλά και αποκάλυψη της πολιτικής τους είναι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, όπου εν μέσω πανδημίας, και παρά τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι ακόμα πιο κάτω κι από φέτος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ! Μειωμένη κατά 2,067 δισ. ευρώ (-12,4%) θα είναι η χρηματοδότηση των κύριων συντάξεων (ΕΦΚΑ) από τον κρατικό προϋπολογισμό το 2021 σε σύγκριση με φέτος, και αυτό παρά την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων το επόμενο έτος, ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της απονομής οριστικών συντάξεων που εκκρεμούν χρόνια, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση. Επίσης μειώνονται και τα επιδόματα ανεργίας από τα 2,148 δισ. ευρώ στα 1,328 δισ. ευρώ.

Η πανδημία αξιοποιείται σαν πρόσχημα για να μπει φίμωτρο στη λαϊκή πάλη, για να μετατεθούν οι εγκληματικές ευθύνες για τη γύμνια του κρατικού συστήματος Υγείας στον λαό που αγωνίζεται και όχι στις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο που μας έφεραν σ' αυτά τα χάλια.          

Εν μέσω lockdown η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με σκοπό να τσακίσει ότι απέμεινε ως δικαίωμα, αξιοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ). Η μείωση του μέσου μισθού, η διάλυση του σταθερού εργάσιμου χρόνου, η πλήρης και επί 24ώρου βάσεως διαθεσιμότητα του εργαζόμενου στον εργοδότη, κλπ. 

Δεν τους έφταναν όλα αυτά τα μέτρα και την ίδια στιγμή ενώ η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά στη ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Νομοθετούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Νομοθετούν την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, το σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Θέλει να καταργήσει τις γενικές συνελεύσεις και η απόφαση για απεργία να είναι υπόθεση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας!

Η αντεργατική επίθεση πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής και το χτύπημα του δικαιώματός μας να οργανωνόμαστε. Ουσιαστικά απαγορεύουν την απεργία. Δίνουν στον εργοδότη το δικαίωμα να μηνύει και να κερδίζει αποζημίωση από τα σωματεία που αποφασίζουν απεργία.

Υπολογίζουν πως οι εργαζόμενοι δεν θα αντιδράσουν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς να μας γυρίσουν 100 και πλέον χρόνια πίσω!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας - Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς - Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων.

Δωρεάν–μαζικά–εβδομαδιαία τεστ σε εργαζόμενους και υποστηριζόμενους/φιλοξενούμενους.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.

Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία σε περίπτωση αναγκαστικής απουσίας λόγω COVID-19. Καμία δυσμενής μεταβολή σύμβασης, καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος στον «πάγο» της αναστολής ενώ υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες σε υπηρεσίες και θεραπείες.

Να αποσυρθούν το αντεργατικό έκτρωμα που προβλέπει 10ωρη δουλειά και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος - Δίνουμε απάντηση στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

 


Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει! Οι αγώνες του λαού δεν μπαίνουν στο «γύψο»!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, 

με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, 

στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]