ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΗΠΕΙΡΟΣ"

Ιωάννινα:To ΚΚΕ(μ-λ) για την έξαρση της πανδημίας.


Με την έξαρση της πανδημίας γίνεται φανερή η γύμνια των κρατικών δομών και η θρασύτητα των διαφόρων παραγόντων, ειδικών, ‘’υπευθύνων’’ στη διαχείριση. Κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για την υγεία του λαού. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ενδεικτική. Τόσους μήνες μετά, είναι εμφανής η προχειρότητα, με όποιες παλιές κλίνες να «βαφτίζονται» νέες  χωρίς τα απαραίτητα μέτρα, αλλά και με τραγικές ελλείψεις στελέχωσης. 

Οι εργαζόμενοι τα βλέπουν από πρώτο χέρι και αντί για νέες προσλήψεις και μέτρα προστασίας σπρώχνονται σε πολύ εντατικούς όρους δουλειάς και απροστάτευτοι απέναντι στον ιό. Ταυτόχρονα η όποια περίθαλψη παρείχαν και τα δύο νοσοκομεία της πόλης στο λαό υποβαθμίζεται συνεχώς, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν άλλη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης. Αντί λοιπόν για μαζικές προσλήψεις, νέες εξοπλισμένες ΜΕΘ, μαζικά δωρεάν τεστ στο λαό, που είναι τα αυτονόητα και στοιχειώδη άμεσα μέτρα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτά τα αιτήματα με απαγορεύσεις και ξύλο στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών.

Την ίδια στιγμή στα μεγάλα εργοστάσια, που με το ζόρι ανακοινώθηκαν κάποια κρούσματα, μέτρα προστασίας απλά δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα  η μόλυνση να εξαπλώνεται. Στην πόλη μας τα κρούσματα είναι ραγδαία αυξανόμενα. Σε μαζικούς χώρους εντατικής δουλειάς οι εργαζόμενοι αφήνονται στην τύχη τους. Η υγεία του Γιαννιώτικου λαού γίνεται παιχνίδι των κυβερνητικών και ντόπιων παραγόντων, θυσιάζεται για τα κέρδη του κεφαλαίου. Είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί είναι αδίστακτη. 

Δεν μεταδίδεται λένε ο ιός στα ΜΜΜ, ούτε στα σχολεία που στοιβάζονται χιλιάδες μαθητές, ούτε στους μαζικούς εργασιακούς χώρους που πανελλαδικά καταγράφονται οι μεγαλύτερες συρροές ιού αλλά ευθύνεται η χαλαρότητα και η έλλειψη «ατομικής ευθύνης».  Στοχοποιείται η νεολαία, οι διαδηλώσεις και οι μετανάστες, κατά πως «αντιλαμβάνονται» την εξάπλωση του ιού δήμαρχος και περιφερειάρχης. Αποδεικνύοντας πως εναρμονίζονται κανονικότατα με την κεντρική κατεύθυνση που κάνει ευκαιρία την πανδημία για να προχωρήσει σε μια σειρά από απαγορεύσεις χτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις. Βρήκαν ευκαιρία μέσα στην πανδημία να προωθήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή είναι και η μόνη αγωνία της κυβέρνησης. Να συνεχίσει πιο γρήγορα την επίθεση στην κατεύθυνση που παρέλαβε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ εξελίσσονται λοιπόν όλα αυτά στα σκαριά η κυβέρνηση έχει νέο νόμο – χτύπημα στα εργασιακά, στο 8ωρο, αύξηση της ελαστικής εργασίας και θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών. Θεσπίζουν δουλειά με 200 ευρώ! 

Το ΚΚΕ(μ-λ) μπροστά σ’ αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις απευθύνει κάλεσμα αντίστασης. Καμιά παραίτηση – υποταγή. Καμιά απογοήτευση. Καμία απαγόρευση δε θα επιβάλλει αναστολή αγώνων και διεκδικήσεων. Μόνο ο λαός μπορεί να στηρίξει το λαό και να ανοίξει δρόμο μέσα απ’ τους αγώνες του. Ένα μήνυμα οργάνωσης αντίστασης και πάλης πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε χώρους δουλειάς, σπουδών γειτονιάς. Για να μην περάσει η βαρβαρότητα του συστήματος. Για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]