ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα : Σημαντική η προσέλευση των πολιτών για rapid test ..Καχριμάνης:Πληρώνουμε τον εφησυχασμό μας ...

 


Ξεκίνησε από σήμερα  το πρωί  στα Ιωάννινα η δωρεάν διενέργεια rapid test από 6 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου .

Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά   τη σειρά του στην ουρά που σχηματίστηκε από νωρίς το πρωί   ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  μέχρι το μεσημέρι είχαν διενεργηθεί περίπου 500 τεστ .

Ο  Γιώργος Δελλής από την Oμάδα Διαχείρησης Covid του ΕΟΔΥ   μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ  έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών   για να διενεργηθούν όσο περισσότερα τεστ γίνεται  έως και την Παρασκευή ώστε να αποτυπωθεί μια σαφής εικόνα για το  κατά πόσο είναι επιβαρυμένη η περιοχή επιδημιολογικά .

Από τον  Μάιο που εγκαταστάθηκαν οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στην περιοχή  έχουν διενεργηθεί πάνω από 30.000 μοριακά τεστ με αποτέλεσμα να υπάρχει μια καλή εικόνα    και συνεχίζεται με αυτόν  τον τρόπο η διασφάλιση της υγείας όλων των κατοίκων .



Τα rapid test για τη νόσο Covid-19 υπογράμμισε ο κ.Δελλής είναι ασφαλή ,έγκυρα και γρήγορα όσον αφορά τη διάγνωσή τους  ενώ αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση που κάποιο τεστ βγει θετικό   σημείωσε πως γίνεται επαλήθευση του αποτελέσματος με μοριακό τεστ και στη συνέχεια δίνονται οι   απαραίτητες οδηγίες  υγείας   σε  αυτόν που έχει διαγνωσθεί θετικός  στον νέο ιό .



Ο κ.Δελλής χαρακτήρισε σημαντική την ανταπόκριση   και την προσέλευση των πολιτών και υπογράμμισε πως για τον ΕΟΔΥ είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής  καθώς  έτσι  δίνεται η δυνατότητα  καλύτερου σχεδιασμού στα μέτρα που εφαρμόζονται και οι πολίτες μεριμνούν  για τη    καλύτερη φροντίδα της   υγείας τους .


Στη  σημαντική προσέλευση των πολιτών αναφέρθηκε  με δηλώσεις του και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης σημειώνοντας" πως πολλοί είναι εκείνοι που τώρα αρχίζουν και συνειδητοποιούν πως υπάρχει πρόβλημα στην ΠΕ Ιωαννίνων ."

"Ο κόσμος θέλω να δείξει ψυχραιμία να  έρθει εδώ που είμαστε 3 ημέρες να κάνει τις εξετάσεις του .Πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα .Ισως ο μεγάλος εφησυχασμός   ότι όλα στα Γιάννενα πήγαιναν καλά έδωσε τη σκέψη σε πολλούς ότι δεν είναι τίποτα ,ότι όλα αυτά είναι ένα παραμύθι και αυτό πληρώνουμε σήμερα .Κάθε μέρα με τις ιχνηλατήσεις βλέπουμε διάφορα .Αυτό που θέλω να πως προς όλους είναι ότι όταν τα παιδιά έχουν 2-3 μέρες πυρετό και τα στέλνουμε στο σχολείο προκαλούμε μεγάλο πρόβλημα και μεγάλο "έγκλημα"γιατί με αυτόν τον τρόπο πιάνουν τον ιό είτε άλλα παιδιά είτε οι καθηγητές.

Οι συνωστισμοί ,δεν είμαι εγώ ο ειδικός που θα πω τι κάνουμε με τους συνωστισμούς, αλλά για μένα δεν επιτρέπονται ούτε συγκεντρώσεις με 9 άτομα. (...) Δεν είναι εποχή να μαζευόμαστε για να λέει ο καθένας τον καημό του ,είναι εποχή να περάσουμε αυτά τα δύσκολα και αυτά περνιούνται με πειθαρχία ,με σκέψη και όχι με ότι θέλει ο καθένας ..."ανέφερε ο κ.Καχριμάνης   τονίζοντας   πως υπάρχει θέμα σοβαρό στην περιοχή μας κάτι που  όπως είπε φάνηκε και από τα αποτελέσματα των ελέγχων  στα ακάθαρτα ύδατα του λεκανοπεδίου .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]