Σύσκεψη στο Δήμο Αρταίων υπό τον καθηγητή και Πρόεδρο ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα.

Κυρίαρχα θέματα συζήτησης το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα <<Αντώνης Τρίτσης», η Πολιτική Προστασία και η διαχείριση κινδύνων.


Μία ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη με τον καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Πρόεδρο ΟΑΣΠ, κ.Ευθύμιο Λέκκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα τα πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πανέτας, ο Αντιδήμαρχος  Κεντρικών Τζουμέρκων  Νίκος Τζουμάκας,  η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων Σοφία Γρύλλια και η Διευθύντρια Προγραμματισμού Πληροφορικής & περιβαλλοντικών Πολιτικών Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο σημαντικά θέματα, αρχικά στην επικείμενη  πρόσκληση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος <<Αντώνης Τρίτσης>> και τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος Αρταίων να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό μέσα από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και το οποίο αφορά την αντισεισμική θωράκιση των υποδομών του Δήμου, κυρίως σχολείων αλλά και των υπόλοιπων κτιρίων που διαθέτει ο Δήμος Αρταίων. Το δεύτερο θέμα ήταν, το θέμα της Πολιτικής Προστασίας και της διαχείρισης κινδύνων, κυρίαρχο ζήτημα των ημερών εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που συμβαίνουν όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Δήλωση καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Πρόεδρο ΟΑΣΠ, κ.Ευθύμιου Λέκκα.

 «Ενημέρωσα τον κ. Δήμαρχο για τις δυνατότητες που έχουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα αξιόπιστο, αξιόλογο και εφαρμοστέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και είναι ένα θέμα το οποίο θα ξεκινήσει  από τους ερχόμενους μήνες, μέσα από την διαδικασία συνεργασίας του Δήμου και του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Αρχίζουμε μια νέα περίοδο συνεργασίας με τον Δήμο Αρταίων, η οποία θα έχει ορατά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πεποίθησή μου είναι ότι τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια πρέπει να συνεργάζονται με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον κ. Τσιρογιάννη συναντιόμαστε συχνά λόγω της ΚΕΔΕ,  δεδομένου ότι είμαι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεπώς ανταλλάσουμε απόψεις και προβληματισμούς στο πλαίσιο της συνύπαρξης μας στην ΚΕΔΕ».

Ενώ στην τοποθέτησή του, ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Καλέσαμε στον Δήμο μας τον καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Πρόεδρο ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιο Λέκκα, καθώς και όλους τους Δημάρχους της Άρτας να συμμετέχουν στην σύσκεψη αυτή, μια σύσκεψη η οποία  πραγματοποιήθηκε ενόψει και της χειμερινής περιόδου προκειμένου να προετοιμαστούμε να ενημερωθούμε κατάλληλα και να θωρακίσουμε την πόλη μας έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ως Δήμος δίνουμαι ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου μας όλο το προηγούμενο διάστημα, προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες, προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη προετοιμασία και ο κατάλληλος βαθμός ετοιμότητας για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας».

 Επίσης ενημερωθήκαμε για να συντονιστούμε  και για το πρόγραμμα «Τρίτσης» για τις διαδικασίες ένταξης. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που μας παρουσιάζεται προς όφελος του Δήμου μας. Εμείς ως Δήμος,  θα συνεργαστούμε με τον ΟΑΣΠ λόγω και του μνημονίου συνεργασίας που υπάρχει με την ΚΕΔΕ για να υποβάλουμε την πρότασης μας ».

«Από την πλευρά του  Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων δήλωσε « Με μεγάλη χαρά αποδείχτηκε ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων,  την πρόσκληση του Δημάρχου να συμμετέχει σε μια τόσο σημαντική σύσκεψη με ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα συζήτησης.  Οι απόψεις και οι συμβουλές του κ. Λέκκα, ήταν ιδιαίτερα σημαντικές κάτι το οποίο και μας βοηθά στο να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να δράσουμε συλλογικά». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]