Φθινοπωρινή Ολιστική Αποτοξίνωση για Γερό Ανοσοποιητικό

 


Το φθινόπωρο είναι η πιο ιδανική εποχή για μια δίαιτα αποτοξίνωσης. Οι κρεπάλες του καλοκαιριού έχουν “αποσυντονίσει” τον οργανισμό σου, ο οποίος έχει ανάγκη από ... επανεκκίνηση !


Η δίαιτα αποτοξίνωσης δε χρησιμοποιείται μόνο για την απώλεια κιλών ! Κάθε άλλο μάλιστα !!!


Είναι ένας πολύ βασικός &χρήσιμος τρόπος για να απομακρύνεις από τον οργανισμό σου τις βλαβερές τοξίνες, να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου και να τονώσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό.


Ναι ! Επιπλέον – με μια σωστή δίαιτα αποτοξίνωσης – θα μπορέσεις να κάψεις και περιττό σωματικό λίπος. Αλλά δεν είναι αυτό το πιο σπουδαίο σε μια τέτοια δίαιτα.


Κάθε “διατροφή απαγορεύσεων” ή δίαιτα απώλειας βάρους δε σημαίνει απαραίτητα ότι προάγει και την απομάκρυνση των επικίνδυνων τοξινών από τον οργανισμό !!!


Είναι σαφές ;


Η δίαιτα αποτοξίνωσης είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να τονώσει τη λειτουργία του οργανισμού και να τον βοηθήσει να “καθαρίσει”.


 


Τί Σημαίνει ... “Αποτοξίνωση” ;;;


Ας ξεκινήσουμε καθιστώντας σαφές ότι η αποτοξίνωση αποτελεί μια απόλυτα φυσική (και απαραίτητη) λειτουργία του οργανισμού για την διατήρηση της υγείας του και της καλής απόδοσής του.


 


ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα το πούμε ξανά και ξανά ... Η δίαιτα αποτοξίνωσης δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις διάφορες δίαιτες απώλειας βάρους (οι οποίες μάλιστα πολλές φορές είναι εντελώς ανθυγιεινές & επικίνδυνες για τη λειτουργία του οργανισμού και τη θρέψη του).


 


Ο οργανισμός για να επιβιώσει χρειάζεται τροφή ! Τρώγοντας, παράγει από τα τρόφιμα θρεπτικά συστατικά &ωφέλιμες ουσίες που στοχεύουν στη θρέψη και την ενίσχυση της λειτουργίας του.


 


Όταν όμως η διατροφή δεν είναι σωστή, όταν τρως πολλά ανθυγιεινά φαγητά & junk foods, όταν καπνίζεις ή όταν βρίσκεσαι σε τοξικό περιβάλλον, όταν καταναλώνεις πολλά χημικά (από φυτοφάρμακα σε φρούτα &λαχανικά, από καλλυντικά & προϊόντα περιποίησης, από υπερκατανάλωση αλκοόλης, από χρήση ναρκωτικών ουσιών ή ακόμα και από φαρμακευτική αγωγή) ο οργανισμός έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη την αποβολή όλων αυτών των βλαβερών ουσιών που συγκεντρώνονται μέσα του και επιβαρύνουν τη λειτουργία όλων των οργάνων του.


 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου σχετίζεται με την επικίνδυνη συγκέντρωση τέτοιων τοξικών ουσιών στον οργανισμό !


 


Μιλώντας λοιπόν για αποτοξίνωση αναφερόμαστε σε μια διαδικασία ενίσχυσης του οργανισμού που προωθείται η αποβολή των τοξινών.


 


Όπως ήδη αναφέραμε, η αποτοξίνωση, αποτελεί μια απόλυτη φυσική διαδικασία του οργανισμού. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται από τον ίδιο τον οργανισμό, και πιο συγκεκριμένα από σημαντικά του όργανα (όπως το συκώτι, τα νεφρά, τους βλεννογόνους αδένες, τα κύτταρα &το παχύ έντερο).


 


Εάν όμως η αποτοξίνωση είναι μια φυσική λειτουργία του οργανισμού ... τότε γιατί απαιτείται ειδική διατροφή για την πραγματοποίησή της ;


 


Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει και περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα βλαβερών στοιχείων που μπορούν να επιβαρύνουν τη λειτουργία του οργανισμού. Για το λόγο αυτό απαιτείται η συχνότερη και πιο συστηματική διαδικασία καθαρισμού του.


Άρα αναφερόμαστε ξεκάθαρα στην τεχνητή διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών από τον οργανισμό ... και όχι απλά στην βιολογική οργανική λειτουργία του οργανισμού (η οποία δεν είναι επαρκής από μόνη της).


Η αποτοξίνωση πραγματοποιείται μέσω φυσικών διεργασιών :


·         την ούρηση


·         την εφίδρωση


·         την αφόδευση


 


ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ως αποτοξίνωση ορίζουμε την αποκατάσταση μιας ισορροπίας στην κυτταρική κατάσταση του οργανισμού με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση όλων των θρεπτικών στοιχείων & ταυτόχρονα την αποβολή όλων των βλαβερών ουσιών.


 


Πώς Πραγματοποιείται η Διαδικασία της Αποτοξίνωσης ;


Την αποτοξίνωση (την τεχνητή και όχι τη βιολογική διαδικασία που πραγματοποιεί από μόνος του ο οργανισμός) μπορούμε να την επιτύχουμε με 3 διαφορετικούς τρόπους. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι ...


Νο 1 : Η εξισορρόπηση του pH του οργανισμού


Νο 2 : Η ενίσχυση των οργάνων του σώματος που μετέχουν & πραγματοποιούν την αποβολή των τοξινών (νεφροί, ήπαρ, πνεύμονες, επιδερμίδα, έντερο)


Νο 3 : Η αύξηση της αποτελεσματικής ικανότητας του συστήματος αποτοξίνωσης (ξενοβιοτική αποτοξίνωση/αντιοξειδωτική αποτοξίνωση)


 


Τί Περιλαμβάνει μια Δίαιτα Αποτοξίνωσης ;


Ένα βασικό σημείο-κλειδί μιας δίαιτας αποτοξίνωσης είναι η αποφυγή όλων εκείνων των στοιχείων που οδηγούν στη συσσώρευση των τοξινών στον οργανισμό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ανθυγιεινή διατροφή, κάπνισμα, κατάχρηση ουσιών (αλκοόλ, νικοτίνης, φαρμάκων, ναρκωτικών ουσιών, χημικών ουσιών).


Μια δίαιτα αποτοξίνωσης στοχεύει κυρίως στον διατροφικό καθαρισμό του οργανισμού, ο οποίος θα ενισχύσει τελικά τη λειτουργία του κάθε οργάνου του.


Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται η καλή λειτουργία όλων των συστημάτων & των βασικών/ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού και προωθείται η κυτταρική ανανέωση του σώματος.


Μερικά πολύ σημαντικά βήματα (τα οποία δεν είναι μόνο διατροφικά) σε μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι τα εξής :


·         η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού για σωστή & επαρκή ενυδάτωση


·         η κατανάλωση μόνο φυσικών τροφών


·         η αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων


·         η διακοπή της κατάχρησης βλαβερών ουσιών (όπως αυτές που προαναφέραμε)


·         η μετρημένη κατανάλωση καφεΐνης


·         η αποφυγή κατανάλωσης ζάχαρης &γλυκών


·         η αποφυγή της επικίνδυνης υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας


·         η επιλογή ενός μη τοξικού περιβάλλοντος (χωρίς ρύπανση, χωρίς χημικές επιβαρύνσεις, χωρίς τοξικά απόβλητα)


·         η διακοπή του καπνίσματος


·         η επιλογή ενός τρόπου ζωής που αποτρέπει το τοξικό στρες / το άγχος / τα αρνητικά συναισθήματα


·         η αποφυγή χρήσης χημικών σκευασμάτων στην καθημερινότητα (καθαριστικά, προϊόντα περιποίησης, καλλυντικά)


 


Πώς Εκδηλώνεται η “Τοξίνωση” του Οργανισμού ;


Η τοξίνωση του οργανισμού – δηλαδή η συγκέντρωση επικίνδυνων τοξινών σε αυτόν – δυστυχώς αποτελεί μια καθημερινότητα (εξαιτίας του βεβαρυμένου περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και του κακού τρόπου διατροφής &ζωής).


 


Ο οργανισμός ωστόσο έχει τρόπο να εκδηλώνει την υπερ-φορτωση τοξινών που δέχεται και να μας “προειδοποιεί” ...


μερικά χαρακτηριστικά σημάδια που μας δίνει είναι τα εξής :


·         έντονη & αδικαιολόγητη κόπωση


·         πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος


·         πονοκέφαλοι


·         πόνοι των αρθρώσεων


·         πόνοι στο στομάχι


·         γαστρεντερική δυσλειτουργία


·         δερματολογικά προβλήματα


·         αναπνευστικά προβλήματα


·         παχυσαρκία


·         κυτταρίτιδα


·         εύθραυστα μαλλιά


·         εύθραυστα νύχια


·         κυκλοθυμία


·         δυσκολία απομνημόνευσης


·         κοιλιακό πρήξιμο/φούσκωμα


·         κατακράτηση υγρών


·         αδυναμία συγκέντρωσης της σκέψης


·         έλλειψη νοητικής διαύγειας / ομίχλη μυαλού


·         γνωστική δυσκολία


·         αλλαγή στη διάθεση


·         μυϊκοί πόνοι


·         ληθαργικότητα


·         αίσθηση μεταλλικής γεύσης στο στόμα


·         ακμή


·         ρινική συμφόρηση


 


Αυτά είναι τα συνηθέστερα σημάδια πως ο οργανισμός σας έχει παγιδευμένες πολλές επικίνδυνες τοξίνες και χρειάζεται έναν εντατικό καθαρισμό & επανεκκίνηση.


 


Φθινόπωρο &Αποτοξίνωση : Γιατί να Ξεκινήσεις Τώρα ;


Ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές συνηθίζουμε να έχουμε φορτώσει τον οργανισμό μας με πληθώρα τοξινών (λόγω πολλών καταχρήσεων).


Είναι λοιπόν η ιδανική εποχή για να κάνεις ένα νέο και δυναμικό ξεκίνημα, ώστε να επανενταχθείς με νέες δυνάμεις στη νέα χειμερινή σεζόν που είναι προ των πυλών.


Η ζωτικής σημασίας επανεκκίνηση του οργανισμού θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του, να ενισχύσει ξανά το πληγμένο ανοσοποιητικό του σύστημα (ώστε να είναι έτοιμος για τις επερχόμενες ιώσεις του χειμώνα), να αυξήσει τη ζωτικότητα των κυττάρων του και να αναγεννηθεί.


Όταν πια μπει ο χειμώνας είναι πολύ πιο δύσκολη μια διαδικασία αποτοξίνωσης για τον οργανισμό.


Γιατί όμως ;;;


Ο χειμώνας – κυρίως λόγω του κρύου &των πολλών ιώσεων – δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να επιβαρύνεις τον οργανισμό με μια δίαιτα αποτοξίνωσης.


Ο χειμώνας θα πρέπει να βρει έτοιμο και δυνατό τον οργανισμό σου. Με ισχυρό ανοσοποιητικό. Με αυξημένη ενέργεια. Με καλή διάθεση. Με γερό/υγιές σώμα &καθαρό μυαλό και σκέψη.


Το φθινόπωρο είναι μια καλή ευκαιρία να υιοθετήσουμε νέες καλές συνήθεις και να κάνουμε μια φρέσκια νέα αρχή.


Έχω διαπιστώσει ότι μετά από κάθε καλοκαίρι, μια ολιστική αποτοξινωτική διαδικασία, βοηθάει τον οργανισμό μου να πάρει ξανά τα πάνω του και να ανεβάσει ξανά ρυθμούς.


Εγώ προτιμώ μια δίαιτα καθαρισμού του οργανισμού συνδυαστικά με διαλογισμό και yoga για το “ξύπνημα” ξανά του σώματος &του μυαλού μετά από ένα καλοκαίρι ξεκούρασης & απραξίας.


Ένα σωστό πρόγραμμα αποτοξίνωσης συνδυάζει το καθάρισμα σώματος αλλά και μυαλού. Ενισχύει τη σκέψη & τη μνήμη, αλλά τονώνει και τη σωματική δύναμη & ενέργεια.


 


Ολιστική Αποτοξίνωση : Τί είναι ;


Πολλές δυσλειτουργίες του οργανισμού οφείλονται σε αυξημένη επιβάρυνση του οργανισμού από επιβλαβείς τοξίνες.


Όταν αυτές οι τοξίνες παραμένουν στον οργανισμό (και δεν καταφέρνουν να απομακρυνθούν) οδηγούν στην ανάπτυξη σοβαρών δυσλειτουργιών που προκαλούν σοβαρές παθήσεις. Σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο !!!


 


Η απομάκρυνση των τοξινών προάγει την ευημερία &τη μακροζωία του ατόμου.


Αυτή είναι η βασική αρχή της Αγιουρβέδα και της ολιστικής προσέγγισης ζωής.


Είναι αυτές οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται εδώ και εκατοντάδες χρόνια με σκοπό την επίτευξη ενός υγιούς οργανισμού, ενός καθαρού μυαλού, ενός ισορροπημένου ψυχισμού, και ενός σώματος που δε θα πληγεί πρόωρα από το γήρας.


 


Βασικές Διατροφικές Αρχές για μια Φθινοπωρινή Αποτοξίνωση


·         αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων


·         αποφυγή των τηγανητών


·         αποφυγή των γαλακτοκομικών προϊόντων


·         αποφυγή της ζάχαρης (ακόμα και αν αυτή προέρχεται από γλυκά φρούτα όπως η μπανάνα)


·         όχι στο αλκοόλ


·         όχι στο κάπνισμα


·         όχι στον καφέ


·         αποφυγή του κρέατος


·         αποφυγή των ψαριών


·         αποφυγή των αυγών


·         κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών εποχής


·         κατανάλωση βοτάνων & μπαχαρικών


·         κατανάλωση ροφημάτων/αφεψημάτων από βότανα & φρούτα


·         κατανάλωση άφθονου νερού


·         κατανάλωση λαχανικών σε σούπες


 


Ιδανικές τροφές για απομάκρυνση των τοξινών είναι :


·         το μπρόκολο


·         το λεμόνι


·         το κουνουπίδι


·         το πράσο


·         τα λαχανάκια Βρυξελλών


·         τα δαμάσκηνα


·         ο μαϊντανός


·         το καρότο


·         το αγγούρι


·         το kale


·         τα μήλα


·         το ginger


·         το grapefruit


·         η αγκινάρα


·         τα φύκη


·         το ταραξάκο


·         το πράσινο τσάι


·         το λεμονόχορτο


·         τα παντζάρια


·         ο κουρκουμάς


·         το κάρδαμο


·         η κανέλα


·         το σκόρδο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]