Τον Οκτώβριο, μαζί με τις συντάξεις, θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

 


Στη Βουλή η σχετική τροπολογία από το υπουργείο Εργασίας – Τι σχολίασαν από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα γίνει μαζί με τις κύριες συντάξεις στο τέλος Οκτωβρίου σημείωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως είπε θα υπάρχει χωριστός κωδικός για να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι τα ποσά που εισπράττουν.


Συνολικά θα καταβληθούν αναδρομικά 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 350.000 συνταξιούχους του δημοσίου και σε 750.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, Πρόκειται για αναδρομικά έντεκα μηνών (από τον Ιούνιο του 2015 έως και το Μάιο του 2016), τα οποία αφορούν περικοπές που είχαν γίνει σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά που θα καταβληθούν αφορούν τις κύριες συντάξεις.


Αναλυτικά, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, παρουσίασε στη Βουλή την τροπολογία του για την αντιστοίχιση της καταβολής αναδρομικών στους συνταξιούχους του δημοσίου με αυτή των αναδρομικών του ιδιωτικού τομέα. Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας.


Κατά την τοποθέτησή τους επί της επίμαχης τροπολογίας, ο υπουργός Εργασίας, διευκρίνισε πως ο λόγος της απόφασης αυτής είναι η αποφυγή του συνωστισμού που θα μπορούσε να προκαλέσει στις τράπεζες διαφορετική ημερομηνία καταβολής. Όπως είπε, τα χρήματα θα δοθούν με διακριτό τρόπου προκειμένου να γνωρίζει ο συνταξιούχος το ακριβές ποσό. «Το συνολικό ποσό που θα δοθεί είναι 892 εκατ. ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα και 496 εκατ. για το δημόσιο! Συνολικά θα δοθούν 1,4 δις ευρώ που αφορούν σε 369.000 συνταξιούχων του δημοσίου και 731.000 του ιδιωτικού. Συνολικά δηλαδή 1.100.000 δικαιούχοι», είπε χαρακτηριστικά.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλ. Τσακαλώτος, είπε ότι η κυβέρνηση περικόπτει τα αναδρομικά των συνταξιούχων του Δημοσίου, προκαταλαμβάνει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η τροπολογία της είναι κατάφορα αντισυνταγματική, καθώς προσβάλλει το δικαίωμα όλων των συνταξιούχων να προσφύγουν για τις διεκδικήσεις τους στα δικαστήρια.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Α. Λοβέρδος, αναρωτήθηκε για το πώς ακούγεται το «έλα πάρε αυτό που σου δίνω, επειδή έχεις ανάγκη, αλλά θα παραιτηθείς από κάθε αξίωσή σου έναντι του ελληνικού δημοσίου». Με την κίνησή σας αυτή, ολοκληρώνεται μια περίοδος ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, είπε ο κ. Λοβέρδος.


 


 


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]