Στην Πρέβεζα η Πρόεδρος του Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου

 


Ως σταθμό για την ανάδειξη της διαχρονικότητας του μηνύματος της επανάστασης του 1821 στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το 1821, η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κ. Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία την Τρίτη  επισκέφθηκε την Πρέβεζα.

Η κ. Αγγελοπούλου έφτασε στο Δημαρχείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όπου και την υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ.Νίκος Γεωργάκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς, ενώ μετά το καλωσόρισμα και την ανταλλαγή δώρων έγινε σύντομη συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής "Πρέβεζα 2021" Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο και αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε συζήτηση με τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για τις εκδηλώσεις του 2021 στην αίθουσα της Θεοφανείου με παρόντες μεταξύ άλλων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο, τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και τους αντιδημάρχους Πάργας και Ζηρού κυρίους Γκίζα και Δήμου αντίστοιχα, οι οποίοι και απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.  Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι εκδηλώσεις του 1821 να αποτελέσουν “γέφυρα” στο χρόνο που θα ενώσει το χθες με το σήμερα και θα αναδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραμάτισε η Πρέβεζα στο πέρασμα της ιστορίας.Συχνές ήταν οι αναφορές της κ. Αγγελοπούλου η οποία πήρε στη συνέχεια το λόγο, στο Ζάλογγο αλλά και το Σούλι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα σημεία αυτά θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς στις εκδηλώσεις, οι οποίες ωστόσο βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση από την Επιτροπή Ελλάδα 2021. Η Πρόεδρος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι πρέπει να υπάρξουν τοπικά αυτοχρηματοδούμενες προτάσεις υπογραμμίζοντας ότι λόγω του κορωνοϊού κάποιες δράσεις μπορεί να γίνουν μέσω της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Η κ.Αγγελοπούλου άκουσε τους φορείς και απάντησε σε ερωτήσεις τους, ενώ αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το Σαϊτάν Παζάρι και τα στενά, δοκίμασε τοπικά προϊόντα μίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους και κατέληξε στην παραλία όπου έκανε δηλώσεις.

Εκεί η Πρόεδρος του Ελλάδα 2021 δήλωσε πολύ χαρούμενη από την παραδοσιακή φιλοξενία του Δημάρχου και των πολιτών χαρακτηρίζοντας την Πρέβεζα ως μια πόλη που τιμά το παρελθόν της με τιμή και υπερηφάνεια. “Οι προτάσεις που κάνατε είναι ουσιαστικά να διασώσετε όλον αυτόν τον πολιτισμό για τις επόμενες γενιές και ουσιαστικά να εξελίξετε την περιοχή για την παραγωγή και την ευημερία. Έχετε εξαιρετικές ιδέες και εμείς είμαστε στη διάθεσή σας"είπε χαρακτηριστικά η κ.Αγγελοπούλου απευθυνόμενη στον κ.Γεωργάκο, ο οποίος αμέσως μετά την συνόδευσε στην πλατεία Οδυσσέα Ανδρούτσου όπου βρίσκονται θαμμένα τα οστά του ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Η κ.Αγγελοπούλου και οι συνεργάτες της ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους με προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο στο Ζάλογγο. Εκεί ξεναγήθηκαν στη Μονή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τις μοναχές και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το Μνημείο του Ζαλόγγου το οποίο και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.










Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]