Προσοχή! Αυτό είναι το μήνυμα-απάτη με δήθεν αποστολέα πασίγνωστη εταιρεία ταχυμεταφορών!


Πρόκειται για μήνυμα που προέρχεται δήθεν από την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL και το οποίο ενημερώνει πως για να παραλάβουμε ένα δέμα που έχει σταλεί προς εμάς, πρέπει να πληρώσουμε το ποσό των 2.99 ευρώ.

Παραθέτοντας έναν «αριθμό κυκλοφορίας» και με σύνταξη που δεν παραπέμπει σε γνώστη της ελληνικής γλώσσας, αλλά σε αυτόματο μεταφραστή κειμένου, ζητούν μόλις ελάχιστα ευρώ, για να στείλουν ένα «φορτίο», διαδικασία που για να γίνει, πρέπει ο χρήστης να πατήσει πάνω σε έναν ενεργό σύνδεσμο μέσα στο κείμενο.



Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως λένε οι ειδικοί, είτε απλά θα χάσεις τα χρήματα σου, είτε – πατώντας τον σύνδεσμο που έχει το μήνυμα – θα μπεις σε μια νέα σελίδα η οποία μπορεί να έχει κακόβουλο λογισμικό ή μπορεί να φαίνεται ότι είναι κανονική σελίδα πληρωμής και αυτό που κάνει είναι να συλλέγει τα στοιχεία τραπεζικών καρτών από τους ανυποψίαστους, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οποίων μπορεί να αδειάσουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.


Μετά τη διακίνηση των παραπάνω email σε αδιευκρίνιστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, η DHL εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί το κοινό να προσέχει.


Επισημαίνει πως έγιναν απόπειρες εξαπάτησης με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του ονόματος, του λογοτύπου και των εμπορικών σημάτων της DHL και πως στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για επικοινωνία που αφορά  σε πώληση καταναλωτικών αγαθών μέσω του διαδικτύου όπου μπορεί να ζητηθεί πληρωμή πριν από την παράδοση των αγαθών.

πηγή φωτογραφίας grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]