Συνελήφθη στα Ιωάννινα δυνάμει Βουλεύματος Στον συλληφθέντα είχαν επιβληθεί δις ισόβια



Σύμφωνα με το σχετικό Βούλευμα ανακαλείται η υπό όρο απόλυσή ημεδαπού από κατάστημα κράτησης και διατάσσεται η σύλληψη και φυλάκισή του προς έκτιση υπολοίπου ποινής 

Στον συλληφθέντα είχαν επιβληθεί δις ισόβια, κάθειρξη -23- ετών και -3- μηνών και φυλάκιση -6- μηνών, για σοβαρά ποινικά αδικήματα .

Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι πράξεις είχαν συντελεστεί το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 1994 στα Δικαστήρια των Ιωαννίνων .Θύματα ήταν ο αντιεισαγγελέας Σπύρος Σπύρου και ο αστυνομικός Κώστας Ζαμπαλάς ενώ  άλλα τέσσερα άτομα είχαν τραυματιστεί με το δράστη να συλλαμβάνεται τότε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.Τον Ιούνιο του 1995 ο δράστης κάθισε στο εδώλιο του   Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πρέβεζας. 

Η απόφαση του δικαστηρίου αναγνώσθηκε εν μέσω  αποδοκιμασιών από τους συγγενείς των θυμάτων του με  τον δράστη να παίρνει το δρόμο για τις φυλακές όπου και παρέμεινε για 25 χρόνια  ως το 2019 .

Ο δράστης είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους η παραβίαση ωστόσο ενός εξ αυτών οδήγησε στην έκδοση βουλεύματος .

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησαν στη σύλληψη του ημεδαπού, πρωινές ώρες χθες στα Ιωάννινα δυνάμει  του ανωτέρω  Βουλεύματος. 

Πρόκειται για Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, σύμφωνα με το οποίο ανακαλείται η  υπό όρο απόλυσή του από κατάστημα κράτησης της χώρας και διατάσσεται η σύλληψη και φυλάκισή του προς έκτιση υπολοίπου ποινής.

Συγκεκριμένα στον συλληφθέντα είχαν επιβληθεί δις ισόβια, κάθειρξη -23- ετών και -3- μηνών και φυλάκιση -6- μηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και απόδραση κρατουμένου.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]