Ιωάννινα:To έγγραφο που οδήγησε τους εστιακούς φοιτητές ....σε κατάληψη της Πρυτανείας [φωτό]


Η απόφαση του Συλλόγου  Εστιακών Φοιτητών  είναι 4ήμερη κατάληψη (5-8/10) και θα συνεχιστεί μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων των φοιτητών 

Σε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών μετά   από απόφαση που ελήφθη κατά τη  γενική συνέλευση   που  έγινε  την Κυριακή .
Οι φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη της Πρυτανείας, της Συγκλήτου, των Οικονομικών Υπηρεσιών, του Τμήματος Δικτύου και του Κέντρου Ερευνών. Αφορμή για το κάλεσμα της Συνέλευσης και για την λήψη  της  παραπάνω  απόφασης  στάθηκε ένα έγγραφο που  απέστειλε το Πανεπιστήμιο σε φοιτητές που διέμεναν  παλαιότερα στην φοιτητική εστία  ζητώντας  εντός 30 ημερών να υπάρξει εξόφληση των οφειλών από τα ενοίκια που δεν είχαν πληρωθεί, ενώ σε αντίθετη περίπτωση  το ποσό αυτό  θα  βεβαιωθεί στο Δημόσιο Ταμείο  . Η συγκεκριμένη κίνηση του Πανεπιστημίου ήταν άκρως εκβιαστική  όπως υπογραμμίζουν οι φοιτητές  και δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να έχει το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, μέσα στην περίοδο ταυτόχρονης οικονομικής, υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε. 
Οι φοιτητές ζητούν την έκδοση ανακοίνωσης από το Πανεπιστήμιο η οποία  να εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει καμία βεβαίωση των οφειλών στο δημόσιο ταμείο καθώς και  ότι θα καταργηθούν οι οφειλές παλαιών και νέων εστιακών φοιτητών.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]