Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα: Η δημοτική αρχή είναι εχθρική σε κάθε δικαίωμα και διεκδίκηση


 Η δημοτική αρχή είναι εχθρική σε κάθε δικαίωμα και διεκδίκηση

 Η αίσθηση που αποκομίσαμε από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, είναι ότι ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ελισάφ πιστεύει ότι «αιωρείται» πάνω από την πραγματικότητα της πόλης.

Συνεχίζει να είναι αντιδραστικός, με κάθε επιχείρημά του να συμπίπτει με «σατανικό» τρόπο με αυτό της κυβέρνησης.

Μιλάει πολύ εύκολα για «μειοψηφίες» και στρέφεται ακόμα πιο άνετα κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζόμενων ο δήμαρχος και το ίδιο εύκολα υιοθετεί κυβερνητικές πρακτικές και επιχειρήματα.

Μας είπε ότι όλα πάνε καλά στα νοσοκομεία της πόλης και θα θέλαμε ειλικρινά να τον πιστέψουμε γιατί είναι γιατρός, επιστήμονας εγνωσμένης αξίας. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία λένε άλλα. Ότι οι βάρδιες είναι πλέον εξοντωτικές, ότι οι υγειονομικοί πηγαίνουν από τμήματα covid στο «γενικό πληθυσμό» και ανάποδα. Όταν ακούει για απολυμάνσεις και τεστ στα σχολεία, παραπέμπει συνεχώς «στις οδηγίες» και ορκίζεται ότι όλα τηρούνται μέχρι λεπτομέρειας. Οι μαθητές-τριες όμως και οι εκπαιδευτικοί, περιγράφουν αλλιώς την καθημερινότητά τους.

Ο δήμαρχος αρνείται κάθε είδους πολιτική κριτική, λες και είναι στο απυρόβλητο και κατηγορεί όποιον τον κριτικάρει ότι κάνει «μικροπολιτική».

Η έχθρα απέναντι σε κάθε εργασιακό δικαίωμα, η μετάθεση ευθυνών και η δαιμονοποίηση θεσμικών κατακτήσεων, είναι τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν τον δήμαρχο. Δεν του δίνει κανείς «πιστοποιητικό φρονημάτων» όπως, με μικροπολιτικό τρόπο, επιχείρησε να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται. Φαίνεται και από μόνος του ότι είναι ένας βαθιά συντηρητικός πολιτικός.  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]